Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 21. 2. 2020.

| Ekonomija

Odbornici u Panteleju usvojili rebalans i više ne zasedaju, iako izbori još nisu raspisani

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Pantelej završio sa sednicama u ovom sazivu; foto: Opštinski sajt

Iako ni dva meseca nisu prošla u 2020. godini, u Opštini Pantelej su već menjali planove i podelu novca u budžetu koji je planiran za ovu godinu. Ukupan budžet uvećan je za skoro 20 miliona dinara, a kako pojašnjavaju, trebalo bi da bude utrošen na ispunjavanje zahteva građana. Ovo je bila poslednja sednica pralamenta u ovom sazivu, iako izbori još nisu raspisani.

Stanovnici Panteleja još pamte izjavu iz Opštine u kojoj se kaže da se za postavljanje kontejnera ne pitaju građani, a sada je budžet uvećan, između ostalog i zbog postavljanja podzemnih kontejnera, kako je pojašnjeno, upravo na zahtev građana.

Izmene su rezultat uvažavanja zahteva građana koji su u međuvremenu usledili u domenu potreba za ugradnjom podzemnih kontejnera na dodatnim lokacijama, zatim za postavljanje još desetak invalidskih rampi i za uredno funkcionisanje seoskih vodovoda u Brenici i Cerju - piše na sajtu Opštine.

Ukupan planirani budžet ove Opštine za 2020. godinu je sada oko 212 miliona dinara, umesto dosadašnjih 192 miliona dinara. Deo tog novca biće utrošen i na politiku zapošljavanja.

Rebalansom budžeta sagledana su i izdvajanja od oko 3 miliona dinara za realizaciju ovogodišnjeg Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Gradske opštine Pantelej koji je jednoglasno usvojen na ovoj sednici Skupštine. Tim planom predviđene su, kao i prošle godine, subvencije za samozapošljavanje i angažovanje nezaposlenih lica sa područja Opštine u javnim radovima - piše na sajtu.

Iako izbori zvanično još nisu raspisani, u Opštini kažu da je jučerašnja sednica lokalnog parlamenta bila poslednja u ovom sazivu, a na njoj je imenovana i Opštinska izborna komisija.

Podsetimo, nezvanični datum koji se pominje kao mogući izborni dan je 26. april, ali zvaično izbori još nisu raspisani, a najave su da bi to moglo da se desi početkom marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bomba

    14:42 // 21. 2. 2020.

    Da podele ljudi lovu na vreme u prave svrhe!!!

  • MilosNis

    14:06 // 21. 2. 2020.

    Cisto moje zapazanje, mozda novac ode u drvnu industriju?!

  • miki

    14:06 // 21. 2. 2020.

    taman,lova za kampanju..uzas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: