Ibrahim Džaka imenovan za vršioca dužnosti direktora Carine Kosova 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, imenovao je za vršioca dužnosti generalnog direktora Carine Kosova Ibrahima Džakua, saopšteno je danas iz Carine Kosova.

„Danas je u Upravi Carina izvršena je primopredaja dužnosti dosadašnjeg direktora Bahri Beriše i v.d. direktora Ibrahim Džakua, kojeg je premijer Aljbin Kurti imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora“, navodi se u saopštenju Carine.

Džaka je do sada obavljao dužnost direktora Regionalne kancelarije Carine Kosova u Prizrenu

Vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem počela je rad sa stavljanjem van snage odluka prethodne vlade nakon podnošenja ostavke od strane Ramuša Haradinaja.

Haradinaj je protivno zakonu o Carini imenovano Berišu za direktora u drugom mandatu a da nije ispoštovana obaveza izbora direktora Carine Kosova putem konkursa.

Ministarstvo finansija je sada objavilo konkurs za izbor generalnog direktora u skladu sa zakonskim propisima.

Vlada na čijem je čelu Aljbin Kurti je stavila van snage i odluku o izboru 14 konzula koji su imenovani na te dužnosti u suprotnosti sa Zakonom o službi inostranih poslova i odluku o izboru pedeset beležnika.

Takodje je smenila i ceo Upravni odbor Javnog preduzeća Telekom Kosova.

Najavljene su smene i stavljanje van snage svih odluka koje je prethodna vlada donela nakon podnošenja ostavke Haradinaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari