Tekst objavljen: 21.02.2020 13:10        


Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je juče sa predstavnicima Udruženja penzionera "Rit" o besplatnim akcijama za koje su navodno bili uskraćeni bivši radnici PKB-a u proteklom periodu

Hoće li radnici PKB-a dobiti akcije?

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, pored ministra Kneževića sastanku su prisustvovali i predstavnik kabineta predsednice Vlade Srbije, kao i predstavnici Državnog pravobranilaštva koji su tom prilikom izneli stav da poravnanje u iznosu od oko 11 miliona evra, a na ime "besplatnih akcija" koje je ranije predložilo Udruženje, nema pravnog osnova.

Zahtev o vansudskom poravnanju bivših radnika PKB-a zasnovan je na ugovoru koji je 2009. godine potpisao bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sa Republikom Srbijom o prenosu kapitala na Grad Beograd.

Knežević je istakao da ministarstvo razume težak materijalni položaj predstavnika udruženja, ali da se o njihovoj sudbini jedino može odlučiti u sudskom postupku s obzirom na to da je jasan stav Državnog pravobranilaštva.

Posle održanog niza sastanaka u Ministarstvu privrede, predsednik Republike i premijerka su razgovarali sa predstavnicima Udruženja, takođe tražeći način da se reši problem, ali pravni okvir je vrlo jasan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na poslednjem sastanku održanom u Ministarstvu privrede data je i konačna reč Državnog pravobranilaštva čime je Udruženju penzionera preostalo da u sudskom postupku traže prava koja su im 2009. godine oduzeta od strane ondašnje vlasti Grada Beograda.

Ministarstvo privrede i Vlada Srbije biće i dalje otvoreni za dijalog sa predstavnicima Udruženja i nastaviće da im pomažu u rešavanju egzistencijalnih problema, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poljoprivredni kombinat beograd podela akcija PKB radnici akcije Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana