Federera čeka veliki pad na ATP rang-listi

Treći teniser sveta Rodžer Federer doživeće veliki pad na ATP rang-listi zbog pauze koja ga očekuje. Federer će odsustvovati četiri meseca nakon operacije desnog kolena kojoj je podvrgnut u sredu.

Federer je morao "pod nož" zbog problema sa kolenom koji ga muči već neko vreme, zbog čega će propustiti sve turnire zaključno sa Rolan Garosom.

Osvajač 20 grend slemova trebalo bi da se vrati za sezonu na travi, a do tada će ukupno izgubiti 3.180 bodova.

Prošle sezone Federer je osvojio titulu u Dubaiju za šta je dobio 500 bodova, u Indijan Velsu je stigao do finala (600 bodova), trijumf u Majamiju doneo mu je 1.000 bodova.

Za četvrtfinala u Madridu i Rimu skupio je ukupno 360 (dva puta po 180), a za polufinale Otvorenog prvenstva Francuske 720.

Još nije poznat tačan termin povratka, trebalo bi da bude ili turnir u Haleu koji je osvojio u 2019. ili Vimbldon, na kojem je izgubio finale od Novaka Đokovića.

Federer trenutno ima 7.130 bodova na ATP rang-listi i u zavisnosti od rezultata ostalih igrača zavisiće da li će uspeti da se zadrži u top 10.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво