Predsednik SDA uputio PRETNJE političkom vrhu Srpske

Novosti Online / S.M.

21. 02. 2020. u 21:12

Bakir traži krivične prijave protiv Dodika i Cvijanovićke ali i da Incko smenjuje srpske predstavnike

Председник СДА упутио ПРЕТЊЕ политичком врху Српске

Foto: AP - Majdi Mohammed

Lider SDA Bakir Izetbegović, nakon sednice Predsedništva ove stranke, rekao je da će Klub poslanika SDA u Parlamentu BIH pozvati i druge klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu krivične prijave.


On je pozvao Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da sankcionišu sve one koji ruše ustavni poredak BiH.


– Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH pozvaće i ostale klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu odgovarajuće krivične prijave, rekao je Izetbegović nakon sednice Predsedništva SDA.


Takođe, poziva i na smenu predsjednik Visokog sudski i tužilačkog saveta (VSTS) Milana Telegtije.


– Pozivamo članove VSTS da pokrenu proceduru smjene Milana Tegeltije, zbog prisustva na paradržavnom skupu kojeg je organizovao Dodik, a čiji je cilj rušenje Ustavnog poretka BiH. Tegeltija je izgubio kredibilitet i nedopustivo je da je čovek koji je pod kontrolom SNSD na čelu VSTS – izjavio je Izetbegović.


Nakon sednice Predsedništva SDA – Izetbegović je rekao da je tolerisanje protivzakonitih radnji – takođe protuzakonito delo.



– Pozivamo visokog predstavnika da poništi odluke NSRS o dodeli odlikovanja Radovanu Karadžiću i drugim ratnim zločincima. Pozivamo Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da počnu raditi svoj posao. Dužni su sankcionisati sve one koji ruše ustavni poredak – poručio je Izetbegović i dodao da očekuje da Valentin Incko reaguje i primeni bonska ovlaštenja i smeni one koji deluju protivustavno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Marks

21.02.2020. 23:14

Bakir nastavlna politiku svoga oca koja je dovela do građanskog rata u BiH. Nikako da se narod bošnjački oslobodi ovakvih ratno huškača.

Kamuflirana zloupotreba??

22.02.2020. 04:03

Koliko su serijske korekcije i dogradnja Dejtonskog Izvornog sporazumaIstovremeno i stihijsko ukidanje istog.??

Zoki

22.02.2020. 09:49

Koga njegove pretnje još zanimaju. Kad se BiH otarasi Ismetbegovića biće svima bolje.

Conte

22.02.2020. 18:50

agresijaaaa, heljp Amerikaaaa! dzenosajd baaaa! Ali ima cika Mile penicilin za takve.

saja

23.02.2020. 00:20

Dok ne shavbtite da nemate nikakva veća prava od Srba problema će biti,Kada to shvatite i prihvatite da u Bih žive Srbi a ne Bošnjaci pravoslavne vjere i koji govore srpski jezik i imaju svoj entiet Republika Srpska i svoju zastagu i himnu i grg onda će se sve smiriti i postati normalno.