Osumnjičenima za ubistvo Stefana iz Velike Plane preti doživotna robija, jedan priznao prebijanje na smrt

J. D. LjUTIĆ

21. 02. 2020. u 22:35

Saslušana dvojica osumnjičenih za prebijanje mladića 2. februara, Mitar P. tvrdio da nije učestvovao u tuči.

Осумњиченима за убиство Стефана из Велике Плане прети доживотна робија, један признао пребијање на смрт

Mesto gde je pretučen Stefan Filić (Nikola B. i Mitar P.)

NIKOLA B. (20) i njegov vršnjak Mitar P., koji se terete da su 2. februara nasmrt prebili osamnaestogodišnjeg Stefana Filića iz Velike Plane, privedeni su u petak i saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Kako nezvanično saznajemo, Nikola B. je, navodno, priznao da je tukao Filića, dok je Mitar P. negirao delo, tvrdeći da nije učestvovao u tuči i da je bio "samo" posmatrač.



Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu, za "Novosti" je pojasnio:

- Slučaj dvojice mladića, koji su prethodno, nakon hapšenja, saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani koje ih je teretilo za nanošenje teških telesnih povreda, prešao je u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Smederevu. To je učinjeno posle svih sagledanih i procenjenih okolnosti događaja, a nakon smrti Stefana Filića. Nikoli B. i Mitru P. je izmenjeno krivično delo i oni se sad terete za teško ubistvo. Produžen im je i pritvor. Očekujemo da nam uskoro stignu obdukcioni zapisnik i toksikološki nalazi, a već 12. marta sledi i saslušanje svedoka nemilog događaja.

Kako nezvanično saznajemo, obojica osumnjičenih dobro su poznata kako policiji, tako i pravosudnim organima. Oni su, navodno, još kao maloletnici "zaradili" prekršajne i krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, a jednom od njih bila je izrečena i vaspitna mera. Ukoliko im bude dokazana krivica za teško ubistvo Stefana Filića, za koje se sad terete, preti im kazna od najmanje deset godina zatvora, odnosno čak i doživotna robija.


ŠTITIO MLAĐEG BRATA

SUKOB između tinejdžera izbio je ispred kluba "Brodolom", a nakon što su, kako se sumnja, Nikola B. i Mitar P. bez ikakvog razloga počeli da maltretiraju Filićevog brata. Stefan je pokušao da smiri situaciju i da zaštiti brata, ali nasilnici su onda nasrnuli na njega. Tvrdi se da su ga tukli i šutirali i kad je pao na asfalt. Stefan, za kojeg svi koji su ga poznavali imaju samo reči hvale, preminuo je od posledica batinanja dan kasnije.

Stefan Filić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)