DIREKTOR BEOGRADSKE FILHARMONIJE, BIVŠI MINISTAR KULTURE: Ćosić i N1 u medijskoj trci za blam godine
Foto: Privatna Arhiva

IVAN TASOVAC

DIREKTOR BEOGRADSKE FILHARMONIJE, BIVŠI MINISTAR KULTURE: Ćosić i N1 u medijskoj trci za blam godine

Društvo -

iznis model televizije N1, po kome se profit vlasnika izjednačava sa javnim interesom, doprinosi srpskoj demokratiji u istoj onoj meri u kojoj Sergej Trifunović doprinosi bezbednosti saobraćaja.

foto: Kurir

Ali, cinizam na stranu, zamislite situaciju u kojoj Predrag Ćulibrk, direktor Telekoma Srbije, pokrene na CNN kampanju protiv američkih kablovskih provajdera koji nisu pristali na ucenu da, po ceni od 40 centi po korisniku, distribuiraju njegov program „Istorija boćanja u Lici“ ili „Ojkanje kao suština demokratskih standarda“. Pa bio bi hospitalizovan zajedno sa svima koji podržavaju hešteg #DaSeVidiOjkanje.

Smatram da Jugoslav Ćosić poštuje profesionalne standarde koliko i Milomir Marić, ali nemam nameru da bilo kome osporavam pravo da se takmiči u medijskoj utakmici za blam godine. S druge strane, da li će nešto gledati u svoja četiri zida i da li je to vredno plaćanja - to je na svakoj građanki i građaninu da odluče sami za sebe.

foto: Dragana Udovičić

I zato bi realizacija Kurirove inicijative (da svi kablovski operateri u Srbiji imaju u ponudi sve kanale, nakon čega građani više ne bi morali da plaćaju dve pretplate da bi gledali sve programe koje požele, prim. red.) bila najbolja zaštita prava gledalaca kao potrošača. Dok se to ne desi, daljinski upravljač će ostati delotvorniji lek od zapomaganja o zatrovanoj medijskoj sceni ili nefer tržišnoj utakmici.

(Kurir.rs / Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track