Prezentacija FON Hakatona na IUNP-u

0
52

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održano je predavanje koje je za cilj imalo da mlade programere upozna sa projektom „FON Hakaton”. Sam projekat se sastoji iz dva odvojena dela – „Tech Challenge-a” i „Hakatona”, a ima za cilj da podstakne mlade ljude da primene svoje znanje u rešavanju konkretnih primera iz poslovne prakse. Dekan Departmana za računarske nauke prof.dr. Šemsudin Plojović se nada da će jedan tim od 12 odabranih timova od po 3 ili 4 člana biti sa IUNP-a.

 

“Danas imamo prezentaciju „FON Hakaton-a” koji će se održati 14. i 15. marta u Beogradu. Zaista ono što naši studenti rade, svakodnevno stiču nova znanja i iskustva i koliko se trude kako bi bili spremni za tržište a rezultati to pokazuju. Sve smo više i više primetni na tržištu. Jedan od tih rezultata jeste i prezentacija ali i samo učešće na ovom takmičenju. Nadamo se da će se makar tri tima prijaviti za ovo takmičenje, a mogu se prijaviti svi od 16 do 26 godina. Oni koji se razumeju u informacione tehnologije a imaju ideju i želju, mogu se prijaviti”, rekao je Dekan Departmana za računarske nauke, prof.dr. Šemsudin Plojović.

IT koordinator dodaje da će mladi imati jedinstvenu priliku da u realnom okruženju testiraju svoje veštine i znanja i steknu veliko iskustvo.

“Nama je čast i zadovoljstvo što možemo mlađim kolegama da prezentujemo naš rad. Zaista je bitno na nivou cijele Srbije ovaj projekat proširi. Ovaj projekat nije samo u okviru FON-a već i na Međunarodnom nivou. Prošle godine smo imali učesnike i ekipe iz Hrvatske, kao i ove godine što ćemo imati. Nama je drago da i Novi Pazar uključimo u ovaj projekat. Mislim da je ovo prvi put da se “FON-Hakaton” prezentacija održava u Novom Pazaru”, dodaje IT koordinator, Imran Jukić.

Fon Hakaton je 24 takmičenje na kom mladi programeri realizuju softversko rešenje na zadatu temu. Na putu ka realizaciji softverskog rešenja, timovima će pomagati tim koji čine stručnjaci sa iskustvom u IT industriji. Takmičenje se ove godine održava 14. i 15. marta u prostorijama Nordeus Hub-a.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.