Osuđen za seksualno zlostavljanje maloletne učenice, dobio 18 meseci zatvora: Familija ogorčena presudom pedofilu

M. NIĆIFOROVIĆ

23. 02. 2020. u 22:02

Rodbina oštećene: Strašno, žalićemo se do Strazbura...

Осуђен за сексуално злостављање малолетне ученице, добио 18 месеци затвора: Фамилија огорчена пресудом педофилу

Depositphotos

U novopazarskom Višem sudu na 18 meseci zatvora osuđen je Osman A. (64), nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo" u Tutinu. On je u januaru prošle godine uhapšen zbog sumnje da je u fiskulturnoj sali, kabinetu za fizičko vaspitanje i školskoj svlačionici dve godine silovao i seksualno iskorišćavao i zlostavljao svoju tada 11-godišnju učenicu.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom istrage i suđenja otpala je optužba za silovanje, pa je na kraju nastavnik Osman A. osuđen za nedozvoljene polne radnje nad maloletnom devojčicom, njegovom učenicom. On je u pritvoru proveo 14 meseci, presuda nije pravosnažna, a osuđeni i Više tužilaštvo u Novom Pazaru imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Mada je, da bi se zaštitio identitet oštećene devojčice, suđenje bilo zatvoreno za javnost, pred novopazarskom "palatom pravde" presudu su čekali roditelji i rodbina oštećene devojčice koji su, kad su čuli koliku je kaznu dobio bludni nastavnik, ostali u neverici i šoku.

- Ovo je strašno, uništio nam je dete, dve godine ga seksualno zlostavljajući, a dobio je samo 18 meseci zatvora. Ne znam kakva je ovo pravda, još smo u neverici, ako me zdravlje posluži, gonićemo ga sve do Strazbura - žali se Z. Dž. deda oštećene devojčice i ugledni domaćin iz Tutina.

- Ja sam tetka oštećene, zbog ovog suđenja došla sam čak iz Švajcarske, očekivala sam da će napasnik dobiti zasluženu kaznu, a on je dobio samo 18 meseci, koliko dobijaju vozači kad kuče udare na ulici - kaže S. Š. iz Tutina, koja, kao i ostatak rodbine, nije krila ogorčenje izrečenom presudom.

Rodbina devojčice traži veću kaznu

POČELO NA ČASU

NASTAVNIKA Osmana devojčica je prijavila roditeljima posle, kako je tvrdila, dve godine zlostavanja. Kazala je da ju je silovao povremeno već dve godine, a sve je počelo pipkanjem tokom pokazivanja vežbi, a nastavljeno je u svlačionici sale. Devojčica je odmah obavila lekarske preglede i razgovore sa svim nadležnim službama. Iz Tutina je potekao i zahtev da se preduzmu sve potrebne mere radi zaštite identiteta devojčice, da ona dobije status posebno osetljivog svedoka, kao i da joj se obezbedi besplatna pravna i psihološka pomoć.

Škola u Tutinu gde je predavao Osman A.

NIJE JEDINI

U Novom Pazaru je nedavno na godinu dana zatvora osuđen Refik K. (60), nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi u selu Dobri Dub na Pešteru. I on je u školskoj zbornici seksualno uznemiravao (grlio je i pokušao da je poljubi) maloletnu učenicu šestog razreda. Presuda još nije pravosnažna. Veruje se da je na Pešteru i uopšte u ovom kraju bilo još ovakvih slučajeva i da su ih oštećene devojčice i njihovi roditelji zbog straha i sramote prikrivali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Немања

24.02.2020. 10:48

Да су га ослободили, не би било толико страшно. Нема доказа и готово. Овако се људи терају да седам векова после Душана, сами спроводе закон.