ТО Златибор на београдском Сајму туризма 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
ТО Златибор на београдском Сајму туризма
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
24.02.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Туризам у Србији је важна грана и покретач привредног развоја цела земље,

наводи се на сајту општине Чајетина.

Према статистичким подацима, Србију је прошле године посетило више од 3,5 милиона туриста и остварено је више од 10 милиона ноћења.  Стога не чуди да Међународни београдски сајам туризма изазива сваке године велику пажњу посетилаца из земље и иностранства.

На 42. Међународном београдском сајму туризма међу скоро 900 излагача из више од 40 земаља , а у оквиру ТО Србије, своју понуду представља и ТО Златибор. Ове године  велики број златиборских хотелијера на штанду ТО Златибор упознало је заинтересоване посетиоце са предностима својих аранжмана и могућностима резервисања места по повољнијим ценама. Што се тиче самог Златибора, и овога лета својим гостима понудиће нове атракције и локалитете.

Фото: Принт Скрин

„С обзиром да смо навикли да из сезоне у сезону госте обрадујемо неким новим садржајима, тако ће бити и ове године на Златибору. Морамо да кажемо да се радујемо завршетку радова на нашој највећој инвестицији, а то је Гондола која ће повезати центар Златибора са врхом Торник и заиста се надамо да ћемо већ овог лета моћи да уживамо у тим вожњама. Овога лета се такође отвара још један занимљив локалитет. Заправо, активираће се један забавно тематски парк који се налази у Водицама, на 10км од самог туристичког центра Златибор, где ће бити спој америчке и традиционалне архитектуре“, рекао је Владе Живановић, директор Туристичке организације Златибор.

И у 2019. години ТО Златибор забележила је повећање броја туриста, укупно 8 %, а повећање посета страних гостију за 34%. Међу иностраним посетиоцима је било оних који већ неколико година уназад долазе из Русије и Кине, као и са нових дестинација као што су Белгија, Немачка, Израел, Холандија, Италија… Иначе, излагачи се надају да ће овогодишњи сајам испунити сва очекивања, али и да ће оборити рекорд у броју посетилаца и склопљених договора будући да су, поред сајамског дела, предвиђени и пословни састанци. Током четири дана очекује се да ће Сајам туризма у главном граду Србије посетити око 70.000 људи.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VLADIMIR ZIVANOVIC TO ZLATIBOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.732.305 посета
Тренутно на сајту: 521 посетилац(a)