Kultni bend Placebo otvoriće 24. juna Arsenal Fest u Kragujevcu 1Foto: Promo

Svetski, kultni bend Placebo otvoriće 24. juna Arsenal Fest u Kragujevcu, na koji dolazi 25. juna i jedan od planetarno najpopularnijih pank rok bendova Sum 41!!! Jubilarni, deseti Arsenal Fest trajaće četiri (umesto prvobitno planirane tri) večeri, od 24. do 27. juna u Kragujevcu.

Placebo gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, po jedinstvenom, gnevnom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka u hitovima poput „Every You Every Me“, „The Bitter End“, „Special Needs“ i „Song To Say Goodbye“, sa sedam albuma prodatih u preko 12 miliona primeraka širom sveta, dolazi prvi put na Arsenal, kao hedlajner 24. juna na Main Stage-u.

„Posvećeni smo 100 posto izvođenju pesama na najbolji mogući način tog dana. Kad se energija publike i benda poklope stvara se sinergija, simbioza, osećaj zajedničke euforije. To je savršena atmosfera i prilika za transcedentnost, a to je ono čemu mi muzičari težimo“, objasnio je Molko.

Sum 41 predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem (Deryck Whibley) biće hedlajner Arsenalovog Main Stage-a 25. juna. Publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na Jutjubu beleže preko 50 miliona pregleda – „In Too Deep“ je dostigao čak 156 miliona, „Fatlip“ 99 miliona, a prate ih „Still Waiting“, „With Me“ i „Pieces“.

Beskompromisni bend (sarađivao je sa legendarnim Igijem Popom u pesmi „Little Know It All“!), čuven po tri gitare u postavi i moćnim živim nastupima, za skoro 25 godina postojanja snimio je sedam albuma, prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta, od kojih je poslednji „Order In Decline“ (2019), možda najteži, najagresivniji, najdinamičniji i najsiroviji u njihovoj karijeri.

„Mislim da smo i dalje previše zaljubljeni u ovo što radimo da bismo usporili“, kaže Vitli, uz koga u Sum 41 sviraju gitaristi Dejv Braunsaund (Dave Brownsound) i Tom Taker (Thacker), basista Kon Mekaslin (Cone McCaslin) i bubnjar Frenk Zumo (Frank Zummo).

Na Arsenal Festu nastupaju i 26. juna Dubioza kolektiv, Djaikovski (Kiril Džajkovski) i Still Corners, kao i veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.

Kultni bend Placebo otvoriće 24. juna Arsenal Fest u Kragujevcu 2
Foto: Goran Lizdek

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X trenutno je 2.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, biletarnice Dečijeg pozorišta, De Gama Travel-a i Music Store-a.

U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati.

Foto Arsenal Fest X (molimo vas potpišite autore gde su potpisani):