Djeca zbog straha ne idu u školu: Nastavnik-napasnik ponovo na slobodi

1
160

Nakon što je nastavnik Osman A. (65), iz Tutina – koji je dvije godine nedozvoljenim polnim radnjama seksualno uznemiravao i maltretirao jedanaestogodišnju učenicu Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” – krajem prošle nedelje u Novom Pazaru osuđen na “samo” 18 mjeseci zatvora i pušten na slobodu, porodica oštećene živi u strahu.

Majka djevojčice A. Dž. nam je rekla da se njena ćerka nije psihički oporavila i da još ide kod psihijatra zbog zlostavljanja. Navodi da se loše oseća i da ne ide u školu. Iz straha, u ponedjeljak u školi nisu bila ni dvojica njenih sinova, učenici drugog i šestog razreda.

– Pre nego što je napasnik uhapšen, naša porodica, a posebno djeca, doživljavala je strašne prijetnje – priča A. Dž. – To je bilo užasno i nepodnošnjivo, ali smogli smo snage da sve prijavimo policiji. Deca ga se i sada boje, puna su straha i ne smeju u školu. Na časove će ponovo krenuti kada se budu osjećala sigurno.

Ona napominje i da će se protiv sramne presude, koja je, kako naglašava, zaprepastila cio Tutin i Srbiju, boriti sve do Strazbura, dok pravda ne bude potpuno zadovoljena.

(Novosti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Ajde malo se makar od boga zastidite, mozda covek nije kriv, da je sud siguran u vase tvrdnje sigurno bi ga vise osudio, a sta ako ste
    vi to napakovali tom nastavniku pa covek i njegova porodica nevini stradaju zbog vaseg bezobrazluka, imate li konkretne dokaze da je on nju zlostavljao. Vi iz tog dela pesteri ste na sve spremni pa me nebi iznenadilo da ste u pravu a isto tako i da niste. Cudan ste vi narod vama je novac i vera i moral.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.