Ratni veterani izlaze na izbore u Novom Sadu kao stranka slovačke nacionalne manjine

Najmlađa partija u Srbiji, Ratni veterani za Srbiju (RVS), koja je registrovana kao stranka slovačke nacionalne manjine, izaći će na izbore u Novom Sadu.
Ratni veterani izlaze na izbore u Novom Sadu kao stranka slovačke nacionalne manjine
Foto: 021.rs
Stranka će nastojati da poboljša položaj ratnih veterana, ali i slovačke nacionalne manjine. Inicijatori za formiranje ove političke opcije su ratni veterani iz Kisača, pa je za predsednika stranke postavljen Samuel Čeman.
 
Podrška u borbi novoosnovanoj partiji stigla je iz Saveza ratnih veterana Srbije, čiji je predsednik Željko Vukelić ujedno i član gradskog odbora RVS-a u Novom Sadu.
 
Razlozi udruživanja ratnih veterana u političku partiju jeste, između ostalog, i najava stavljanja u skupštinsku proceduru Zakona o pravima ratnih veterana, vojnih invalida i članova njihovih porodica, za koji kažu da je loš. Uz to, baviće se i rešavanjem problema isplate ratnih dnevnica.
 
"Prošle godine bilo je najavljeno da će zakon biti donesen i to se nije dogodilo. Zato je sada formirana politička opcija kako bi se kroz jedan politički način došlo do pravednijeg zakona za ratne veterane", kaže Vukelić za 021.rs.
 
Stranka će ići na svim nivoima samostalno na izbore, a nosilac liste će najverovatnije biti ratni veteran Samuel Čeman. U Novom Sadu ova stranka računa i na članove udruženja ratnih veterana, kojih ima više od 13.000.
 
"U Novom Sadu ćemo pokušati da utičemo na lokalnu samoupravu da ratni veterani imaju mogućnosti kakve imaju veterani u Beogradu i u još nekim gradovima. Isključivo se bavimo brigom za ratne veterane, ratne vojne invalide i članove njihovih porodica, ne ulazimo u neku veliku politiku ili ekonomiju. U statutu stoji da se stranka bavi poboljšanjem položaja slovačke nacionalne manjine i ratnih veterana i time ćemo se baviti", zaključuje član GO RVS Željko Vukelić.
 
Ratni veterani iz Novog Sada pre tri godine su uputili zahtev gradonačelniku Milošu Vučeviću da javna i javno-komunalna preduzeća "Informatika" i "Vodovod i kanalizacija" uvedu subvencionisanu cenu komunalnih usluga, te da veterani dobijaju popust od 50 odsto za račune. 
 
Savez ratnih veterana, sa Vukelićem na čelu, i ranije je pokušavao da se na izborima izbore za svoja prava.
 
Vukelić je inače javnosti postao poznat kao organizator "patriotskog kampa" na Zlatiboru pre dve godine, zbog čega je nastala velika polemika u javnosti.
 
Kako je ranije objašnjeno, stranka je registrovana kao manjinska kako bi se osigurao ulaz u sve skupštine i kako bi na taj način uspeli da se izbore za svoja prava. 
  • Sasa

    03.03.2020 20:15
    Beocin
    Zato BORCI nisu postovani!!!
    Zato sto svako uzima za pravo da kaze da je BORAC i tako isprlja PRAVE BORCE!!!
  • Станко Србин

    01.03.2020 08:14
    Ха ха
    Нисам се ја борио за Словаке. Борио сам се за Србе, нажалост и против Словака.
  • Владимир

    28.02.2020 08:19
    Твоји су напали Нови Сад
    (Т)ко је напао Нови Сад и Србију? Па напала их је агресорска организација звана НАТО пакт којој и ти припадаш.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.