KLINT ISTVUD OKRENUO LEĐA TRAMPU: Čuveni glumac ne podržava više republikanca, odlučio se za demokratu!
Ostaje bez saveznika... Donald Tramp, Foto: Profimedia

nestala podrška

KLINT ISTVUD OKRENUO LEĐA TRAMPU: Čuveni glumac ne podržava više republikanca, odlučio se za demokratu!

Planeta -

Legendarni holivudski glumac i reditelj Klint Istvud (89) promenio je stranu i kao zakleti višedecenijski republikanac odlučio da podrži kandidata Demokratske stranke na narednim predsedničkim izborima u SAD, koji će biti održani 3. novembra.

Istvud je u intervjuu za Vol strit džornal kritikovao aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa, s kojim je često igrao golf.

Uz Trampa bio 2016.

Konzervativac je na predstojećim izborima odlučio da podrži milijardera Majkla Blumberga, bivšeg gradonačelnika Njujorka, koji se još bori za nominaciju u Demokratskoj stranci.

foto: EPA

- Najbolja stvar koju možemo da uradimo jeste da izglasamo Majkla Blumberga za predsednika - rekao je Istvud i poručio da je Tramp uradio dobro neke stvari kao predsednik, ali nije naveo koje.

- Voleo bih da je aktuelni predsednik bio kulturniji, da nije ostavljao poruke na Tviteru i da nije ljude nazivao raznim imenima. Voleo bih da Tramp nije bio toliko Tramp - dodao je.

Istvud se požalio da je domaća politika u SAD postala svojeglava. Pre četiri godine on je čvrsto stao uz republikanca Trampa, kome nisu davali velike šanse protiv Hilari Klinton, kandidata Demokratske stranke. - To je teško pitanje, ali glasaću za Trampa - rekao je tada Istvud.

On je čak držao govor i na nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke 2012, tokom koga se obraćao praznoj stolici kao da je Barak Obama.

Gradonačelnik u Kaliforniji

Zvezda brojnih vesterna i serijala o prljavom inspektoru Hariju i sam se svojevremeno okušao u politici - bio je gradonačelnik kalifornijskog gradića Karmel na Moru od 1986. do 1988.

Klint Istvud je odbio da se ponovo kandiduje za funkciju gradonačelnika jer, kako je rekao, „nije dobro da na funkcijama stalno budu jedni te isti ljudi“.

Lična karta

KLINTON ISTVUD DŽUNIOR

Rođen: 31. maj 1930.

Mesto: San Francisko (Kalifornija)

Brak: Dva puta se razvodio

Deca: Osmoro

Zanimljivost: vrednost njegove imovine je 375 miliona dolara

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track