"Da li je ovo konferencija gradonačelnika ili stranačka konferencija?" 1Foto: Zoran Panić

Povodom konferencije za novinare gradonačelnika Pirota Vladana Vasića na kojoj je saopšteno da će on posle izbora u Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) biti nosilac liste SNS-a na lokalnim izborima, saopštenjem za javnost oglasila se opoziciona Odbornička grupa u Skupštini grada Pirota ‘’Najbolje za Pirot’’ koje je potpisao šef Odborničke grupe Žarko Todorović.

Potom je reagovala Informativna služba GO SNS-a u Pirotu.

U saopštenju za javnost  Odbornička grupa „Najbolje za Pirot“ navodi da budući da je konferencija za novinare održana u Sali Skupštine grada „nije jasno u kom svojstvu je govorio Vasić – da li je ovo bila konferencija gradonačelnika ili stranačka konferencija“, pitaju se u saopštenju.

Navode da je „očigledno  da vladajuća većina u Pirotu gubi podršku građana, te kao jedinu slamku spasa vidi neprirodno ujedinjavanje snaga čiji je jedini cilj ostanak na vlasti, a ne interes građana“.

„Izdaja svega o čemu su govorili do sada zaista nije prepreka u borbi za funkcije i golu vlast. Lični interesi i potreba za skrivanjem iza kulisa vlasti su nadvladali nad potrebama Piroćanaca. Građani Pirota će na predstojećim izborima reći da li je odluka gradonačelnika dobra samo za njega lično ili za Pirot“, navodi se u saopštenju Odborničke gripe „Najbolje za Pirot“.

S druge strane, reagujujući na ovo saopštenje Informativna služba GO SNS-a u Pirotu   podseća javnost i  članove Odborničke grupe „Najbolje za Pirot“ , „da su članovi ove odborničke grupe postali deo lokalnog parlamenta i deo političkog života jer su na prethodnim lokalnim izborima izabrani  na listi Srpske napredne stranke“.

„Takođe podsećamo vas da ste više od osam godina bili deo lokalne vlasti, prvo kao članovi G17 plus  a onda i Koalicije za Pirot, odakle ste došli u Srpsku naprednu stranku, iz koje ste nedugo nakon završetka izbora isključeni, a mandat kao i mandat koji ste uzeli sa Koalicijom za Pirot, zadržali i trgovali njime“, kaže se u saopštenju Informativne službe Gradskog odbora SNS-a Pirot.

„S obzirom da ste uvek svoj lični interes, stavljali iznad opštih interesa, gospodine Todoroviću, nemate nikakvo moralno pravo da komentarišete trenutnu aktuelnu političku situaciju, jer smo mi kao stranka i gospodin Vasić, kao dugogodišnji gradonačelnik, sa svojom Koalicijom za Pirot, dokazali neospornim rezultatima koji je naš cilj, a naša buduća saradnja doneće Gradu dalji razvoj i opšti boljitak“, kaže se u saopštenju Informativne službe GO SNS-a Pirota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari