Siti “okrenuo” Real u Madridu, Lion u Torino ide sa golom prednosti

Novosti online

26. 02. 2020. u 22:57

“Građani” su posle preokreta slavili na “Santijago Bernabeuu” 2:1, dok je Olimpik pred svojim navijačima dobio Juventus 1:0

Сити “окренуо” Реал у Мадриду, Лион у Торино иде са голом предности

Radost fudbalera Mančester sitija foto: AP Photo

Samo pet minuta bilo je dovoljno fudbalerima Mančester sitija da završe veliki deo posla oko plasmana među najboljih osam klubova na Starom kontinentu. U jednom od derbija osmine finala Lige šampiona, “građani” su kao gosti savladali madridski Real 2:1 (0:0).

Izabranici Pepa Gvardiole većim delom meča bili su bolji rival. U 21. minutu imali su prvu priliku, kada je Žezus ušao u kazneni prostor iskosa sa leve strane i šutirao sa sedam metara, ali je Kurtoa uspeo da interveniše.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Real je propustio posle pola sata igre. Mendi je sa leve strane centrirao, Benzema je bio najviši u kaznenom prostoru, ali je Ederson krajnjim naporom uspeo da izbije loptu u polje.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom gostiju. U 49. minutu Marez je dobio loptu od De Brujnea iskosa sa desne strane, napravio je korak ka sredini i sa ivice kaznenog prostora gađao kontra ugao, ali bio neprecizan.

Real je poveo u jeku napada Sitija. Otamendi i Rodri su se u 60. minutu poigravali na tridesetak metara od gola, što je iskoristio Modrić i oduzeo im loptu, koja je došla do Vinisijusa po levoj strani. Brazilac je odradio najveći deo posla, posle čega je uposlio usamljenog Iska, kojem nije bilo teško da loptu sa deset metara plasira u ugao pored istrčalog Edersona.

Primljeni gol nije pokolebao “građane”. Nastavili su fudbaleri Sitija da napadaju i to im se isplatilo u 78. minutu, kada je na ovom meču sjajni De Brujne okernuo defanzivce domaćih i sa gol aut linije uputio centaršut u peterac Madriđana. Lopta je preletela Serhija Ramosa i pala na glavu Žezusu, koji je poslao iza leđa Kurtoe.

“Osetili su krv” izabranici Pepa Gvardiole, osetili su povijanje Realove odbrane i u 83. minutu došli do gola koji ih je doveo nadomak četvrtfinala elitnog takmičenja. Rahim Sterling je ušao u kazneni prostor po levoj strani, Karvahal je neoprezno startovao i srušio ga, pa je sudija Orsato pokazao na belu tačku, odakle je De Brujne rutinski savladao golmana Reala, koji je meč završio sa deset igrača, pošto je u 86. minutu Serhio Ramos dobio direktan crveni karton. Srpski napadač Luka Jović igrao je od 84. minuta, ali bez konkretnog učinka.

U drugom meču Olimpik iz Liona savladao je Juventus 1:0. Trenutak odluke u Francuskoj dogodio se u 31. minutu, kada je Auarov centaršut sa leve strane Tosar pretvorio u gol.

Prethodno su domaći u 22. minutu pogodili i prečku, posle udarca glavom Ekambija.

Lion je u prvom poluvremenu bio bolji rival, ali su se fudbaleri italijanskog prvaka probudili u nastavku. Ipak, malo nedostatak sreće (poništen gol Dibale zbog ofsajda), možda i greška sudije Hesusa Manzana, koji je u propustio priliku da dosudi penal posle pada Dibale, koštali su “staru damu” povoljnijeg rezultata pred revanš u Torinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije