Liga šampiona poslednjih godinu i po dana podseća na američke izbore – sve što se dogodi nešto je potpuno novo, kao što će Butidžidž biti prvi gej, Elizabet Voren prva žena, a Sanders prvi jevrej u Beloj kući. Pre Trampa je bio prvi predsednik tamne puti.

Tako najbolje evropsko takmičenje daje nikada viđene preokrete, a po prvi put u istoriji desilo se i da se govori o tome da su Juventus i Real Madrid oštećeni sudijskim greškama. I to uz VAR. I to iste večeri.

Zauvek ostaje ona rečenica da se dogodilo ono što je sudija dosudio i da tu nema ispravke iako tehnologija upravo tome služi, a istina je da su i mišljenja o sinoćnim odlukama sudija podeljena.

Međutim, veliki broj ljudi smatra da su Juventus i Real Madrid oštećeni.

Prvom golu Mančester Sitija prethodio je kontakt Žezusovih ruku i Ramosovih leđa – VAR nije konsultovan. Penal za drugi gol Građana je takođe sumnjiv s obzirom na to da je Karvahal startovao ka lopti koja izlazi iz terena (ne zna ni on što je to uradio), paralelno sa Sterlingovom kretnjem, a omalo krilo Sitija krenulo je u pad i pre kontakta. Na kraju, intenzitet faula koji je napravio Serhio Ramos nad Žezusom za crveni karton bio je minimalan, a iako je Brazilac povučen unazad, pao je unapred. Var nije konsultovan.

Ne mnogo daleko odatle, u Lionu se domaćin borio da sačuva prednost, igrači Juventusa tražili su kontakt i padali kao pokošeni, ali je jedna situacija privukla pažnju. Dibala se zagradio u kaznenom prostoru, lopta je odskočila i kada je trebalo da je primiri, povučen je sa leđa i lopta je ostala „ničija“.

Mauricio Sari je rekao da bi u Italiji njegovoj ekipi bila svirana makar dva penala i mnogi su upravo tu izjavu iskoristili protiv njega, naglasivši po ko zna koji put da je Juventus povlašćen.

Ta Sarijeva izjava daje dodatnu notu i ovom tekstu. Timovi koji su toliko često povlašćeni, koji dobijaju sumnjive penale i čiji protivnici dobijaju sumnjive kartone, po prvi put su sa druge strane pravde. Nepravde, tačnije.

I zabavno je, iako su nas stariji učili da se ne radujemo tuđoj nesreći.

Komentar(1)

  1. vladimir
    29. februara 2020. 06:02

    odbrambeni igrac reala nije odgurnut i bio je start za penal. mančester ih je pobedio u svakom smislu . mislim da znas da sudije u "var kabini" gledaju snimke nekoliko puta i ako ima razloga sugerišu glavnom sudiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.