MARKO JELIĆ O KOŠARKAŠKOM SPEKTAKLU U AMERICI: Ceo Čikago je bio potpuno u ruhu Ol-star meča (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

NBA

MARKO JELIĆ O KOŠARKAŠKOM SPEKTAKLU U AMERICI: Ceo Čikago je bio potpuno u ruhu Ol-star meča (FOTO)

Košarka -

Poznati košarkaški agent Marko Jelić boravio je nedavno u Čikagu, gde je zajedno sa Davorom Ristovićem bio prisutan na Ol-star vikendu.

Jelić je izneo svoje impresije po dolasku iz "obećane zemlje".

"Opšte su ocene u Americi da je ovo bio najbolji susret svih zvezda NBA lige do sada. Sve te inovacije koje su se desile kada je u pitanju utakmica najboljih košarkaša iz najjače lige sveta, ali i spektakularna takmičenja u zakucavanju i trojkama, vratili su draž i u značajnoj meri osvežili ovaj istinski košarkaški spektakl. Bivši igrači, novinari i NBA komentatori konstatovali su da je utakmica bila sa mnogo takmičarskog žara, i više naboja među samim igračima i to je ono što je nedostajalo prethodnih godina. Naravno, sve je bilo u znaku Kobija Brajanta i od toga se definitivno nije moglo pobeći, jer tragedija koja se dogodila potresla je ceo košarkaški svet. Počasti koje su mu ukazane su apsolutno zaslužene", kaže Jelić i dodaje:

"Mislim da ne treba posebno isticati da je ceo grad, ili preciznije rečeno centar Čikaga, bio potpuno u ruhu Ol-stara. Bukvalno svi restorani, prodavnice imali su motive Ol-star vikenda, jer svi su na neki način želeli da budu deo tog spektakla. Ono što je takođe ispraćeno sa velikom pažnjom je bio i kamp Košarka bez granica, koji sa velikim uspehom vodi naš Marin Sedlaček. Stekao se utisak da je ove godine viđeno mnogo više talenata i interesantnih igrača iz celog sveta, nego nekih prethodnih. To su zaključci brojnih skauta i menadžera".

MARKO JELIĆ
MARKO JELIĆfoto: Privatna Arhiva

Tokom trajanja Ol-star vikenda menadžerska agencija Oktagon za koju radi Marko Jelić i koja zastupa neke od najvećih zvezda NBA lige poput Janisa Adetokumba i Stefa Karija imala je svoj godišnji sastanak:

"Organizovano je veliko druženje, kome su između ostalih prisustvovali i Adetokumbo, Trej Jang i Bam Adebajo koji su ili učesnici Ol-stara. Zanimljivo je to što smo sa zajedno sa njima učestvovali u raznim marketinškim i propagandnim aktivnostima. Izuzetno korisno iskustvo jer sada imamo ideje kako sve to možemo da sprovedemo sa našim klijentima u Evropi ",rekao je Jelić i potom dodao:

"Ostvareno je mnogo kontakata sa predstavnicima NBA klubova, ali i brojnim skautima. Ono što može da bude zanimljivo za ljubitelje košarke u Srbiji je da se igre Nikole Milutinova i Vanje Marinkovića, koji su naši klijenti, a koji su draftovani od strane San Antonio Sparsa i Sakremento Kingsa prate sa velikom pažnjom. Dobili smo jasne signale da se njihovi nastupi u Olimpijakosu i Valensiji žargonski rečeno na radaru i videćemo šta će sve to potencijalno doneti u budućnosti".

foto: AP

Marko Jelić jedan je od četiri direktora Oktagon agencije za Evropu, a na pitanje kako se stiže do tako odgovorne i uticajne pozicije Jelić odgovara:

"Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je Jorgos Dimitropulos. Čovek koji je otkrio Janisa Adetokumba na ulicama Atine, ta priča je filmska i već poznata široj javnosti, je smatrao da je neophodno da se oformi ogranak Oktagona u Evropi koji bi okupio neke od najboljih agenata. Tako su se na istom mestu našli Aleks Saracis i David Karo, a izbor je pao i na mene. Transferi, ali i način koji sam kroz karijeru radio sa Nikolom Milutinovim, Daviso Bertansom, Džonom Bodenom i ostalim igračima bili su moja najbolja preporuka. Sada Oktagon agencija ima najviše agenata u Evropi, čak 44, tako da iz svake evropske zemlje imamo informacije o igračima, ali i onom što se dešava na tamošnjem tržištu", ističe Jelić.

dejan todorović
dejan todorovićfoto: Profimedia

Bliži se leto, a jedan od igrača koji je pod posebnom lupom evropskih timova je i reprezentativac Srije Dejan Todorović. U košarkaškim kuloarima moglo se čuti da je interesovanje pokazao i Partizan:

"Iako u poslu ne sme da bude sentumentalnosti, moram da naglasim da bismo mi najviše voleli da naši najbolji igrači igraju u najboljim srpskim klubovima. Todorović je zaista ove sezone pružao odlične partije, pa zato i ne čude interesovanja klubova iz Evrolige i Evrokupa. U svakom slučaju, o budućnosti njegove karijere odluke ćemo donositi zajednički. To je ključ naše filozofije i načina rada. Ono što zajedno sa svojim timom u Srbiji, ali i širom Evrope, pokušavamo da napravimo jeste da igrači više preuzmu odgovornost u odlučivanju. Time se rukovodimo ne samo u slučaju Todorovića već svih naših klijenata", zaključio je Jelić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track