');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

PREŠAO TRI TRAKE I UDARIO U PEVAČEV AUTO Mladić koji je izazvao stravičnu nesreću BIO PIJAN, na ulici nema tragova kočenja

Do saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pevač Igor Nešić (29), frontmen grupe Smile, došlo je kada je "pasat" u kom su se nalazili povređeni Ivan Kardum (32) i Mate Perišić (35) prešao tri trake i direktno se zakucao u "suzuki vitaru" kojom je upravljao pevač.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Igor Nešić
Igor Nešić

Teška saobraćajna nesreća dogodila se noćas oko 00.45 u mestu Dugopolje u Hrvatskojm, kod skretanja za Konzumovo skladište, na delu puta sa tri trake. Od siline udarca "pasata", automobil kojim je upravljao pevač okrenuo se za 180 stepeni, a "pasat" se odbio i zaustavio se šezdesetak metara dalje.

Jedan od putnika "pasata" u bolnicu je prevezen u besvesnom stanju, dok je drugi odmah podvrgnut alko-testu kojim je utvrđeno da u krvi ima 0,90 promila alkohola. Još nije poznato koji od njih dvojice je upravljao automobilom kada je izgubio kontrolu i prešao tri trake.

Pročitajte još

Na licu mesta nisu uočeni tragovi kočenja, što ukazuje na to da je brzina "pasata" bila poprilično veća od dozvoljene, koja na toj deonici iznosi 50 kilometara na sat, piše Slobodna Dalmacija. U smeru u kom se kretao "suzuki" dozvoljena je brzina do 40 kilometara na čas, a prema prvim rezultatima istrage tragično stradali pevač nije znatno prekoračio brzinu.

Veštačenje koje sledi će utvrditi zbog čega je "pasat" prešao čak tri trake, a naloženo je i izuzimanje toksikoloških tragova od svih učesnika nesreće.

Kako su mediji ranije objavili, pevač Igor Nešić bio je frontmen splitskog benda Smile. Osim toga, bio je veliki zaljubljenik u konje, te se bavio i jahanjem. Od Nešića se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i kolege.

"Sinoć nas je tragično napustio naš dragi i dobri kolega, pevač benda Smile Igor Nešić. Instruktor jahanja i istinski zaljubljenik u konje. Dragi naš kolega, sad pevaj i galopiraj beskrajnim nebeskim stazama i počivao u miru božjem. Obitelji iskreno saučešće. Drage kolege glazbenici i svi mi koji smo stalno po noći na putu, pazite kako vozite, polako i oprezno. RIP", objavili su njegovi kolege glazbenici na svojoj stranici na Facebooku.