petak, 26. aprila 2024.

Preventivna akcija Doma zdravlja u Brankovini

Objavljeno: 5. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U okviru projekta „Preventiva – suština primarne zdravstvene zaštite“ u subotu, 7. marta, od 8 do 12 časova valjevski Dom zdravlja organizuje preventivnu akciju u ambulanti Brankovina. Svi meštani Brankovine i okolnih sela mogu doći na besplatne ciljane preglede: za procenu rizika oboljevanja od šećerne bolesti tipa 2, za rano otkrivanje rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova i za rano otkrivanje depresije.

Lekari i sestre Doma zdravlja pružiće preventivne usluge merenja krvnog pritiska, telesne težine i visine, šećera i holesterola u krvi, izračunavati indeks telesne mase, dati neophodne savete za zdrav način života i upute za dalje lečenje po potrebi…  Zdravlje mogu prekontrolisati i meštani bez zdravstvenog osiguranja, odnosno knjižice. Dom zdravlja poziva na preglede i one koji misle da su potpuno zdravi – da to provere i potvrde.

Podrška za realizaciju ovog Projekta obezbeđena je kroz grantove za projekte u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ i „ Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ preko Vlade Srbije, iz sredstava zajma Svetske banke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *