Регионална А2 лига: Воша се поразом опростила од Јадрана

Ватерполисти Војводине доживели су пораз од Солариса у последњем колу плеј—офа Регионале А2 лиге.
Дневник/Ф. Бакић/Илија Прекогачић
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Илија Прекогачић

Нису успели Новосађани да повољнијим исходом спусте завесу на сезону на Јадрану и у разигравању за пласман од од првог до шестог места нису остварили ниједну победу. Сада су гостима из Шибеника који конкуришу за место у вишем А1 рангу парирали само у првој четвртини када су водили 3:1, да би потом Соларис додао гас, преокренуо и до краја водио главну реч. 

Нешто више од шест минута су мреже мировале, а после првог примљеног гола, домаћи су везали три и преокренули на 3:1. Прецизни су били Тртовић на асистенцију Тубића, Маринковић из тешке позиције испред мреже ривала и потом је Боловић искористио прилику са играчем више. Успели су гости са два брза поготка да изједначе на крају прве четвртине, а укупном серијом 6:0 у потпуности су преокренули резултат на полувремену (7:3). Новосађани су у потпуности стали у другој деоници, нису дали ниједан гол, ређале су се пропуштене прилике и промашаји, док је Соларис био у налету.

Такав распоред снага трајао је до последњег минута што је резултирало поразом Војводине.

Војводина — Соларис 11:16 (3:3, 0:4, 4:5, 4:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Стефановић (Београд), Матијевић (Загреб). Играч више: Војводина 4 (1), Соларис 5 (2). Петерци: Војводина 1 (1), Соларис 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Шанталаб, Н. Марић 1, Максимовић, Маринковић 2, Тинтор, Ковачевић, Прекогачић 2, Ћатовић, Тубић, Стојчић, Боловић 2, Тртовић 3, Попадић, У. Марић 2.

СОЛАРИС: Шпарада, Маленица, Ерак, Штркаљ 1, Булат 2, Херцег, Влаховић 3, Пелицарић 5, Мудражија, Љубичић, Копрчина 5, Ковачић, Јукић, Брајковић.  

К. Б. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести