Senatorica Kamala Harris podržala Joea Bidena

Harris je najavila kako će s Bidenom učestvovati na mitinzima u Michiganu (Reuters)

Američka senatorica Kamala Harris, bivša kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, podržat će bivšeg potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena u trci za Bijelu kuću, javlja Glas Amerike.

“Odlučila sam da ću s velikim entuzijazmom podržati Joea Bidena za predsjednika SAD-a”, poručila je ona u videoporuci na društvenoj mreži Twitter, prenosi Tanjug.

“Zaista vjerujem u njega i poznajem ga već duže vrijeme”, navela je senatorica iz Kalifornije i najavila kako će s Bidenom učestvovati na mitinzima u Michiganu.

Nova runda izbora u utorak

Bivšeg potpredsjednika SAD-a su, između ostalih, već podržali njegovi bivši rivali u trci za nominaciju – bivši gradonačelnik South Benda u Indiani Pete Buttigieg i senatorica Amy Klobuchar.

Utrka za predsjedničku nominaciju demokrata u suštini se svela na dva kandidata, poslije glasanja u 14 država na “super utorak” – Bidena i liberalnog senatora iz Vermonta Bernieja Sandersa.

Biden vodi po broju delegata, koji će na stranačkoj konvenciji u julu zvanično birati predsjedničkog kandidata stranke.

Naredni unutarstranački izbori bit će održani u utorak u Michiganu, Missouriju, Mississippiju, Idahu, Sjevernoj Dakoti i državi Washington.

Izvor: Agencije