Srbija 21, koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije (SMS) i Građanski demokratski forum izaći će na sve izbore u koaliciji pod nazivom Ujedinjena demokratska Srbija, a na njihovoj listi naći će se i poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić.

Jedan od predstavnika Srbije 21 Marko Đurišić rekao je danas na konferenciji za novinare da je i pored razlika, ovu koaliciju spojila borba za evropsku, građansku Srbiju.

Đurišić je dodao da će Ujedinjena demokratska Srbija pored parlamentarnih i pokrajinskih izaći i na lokalne izbore u više od sto gradova i opština i biti opcija za ljude koji žele da se bore i izadju na izbore i pored pretnji i ucena.

„Ne možemo ostaviti građane da se sami bore, mi moramo da predvodimo borbu i primamo najteže udarce režima“, rekao je Đurišić.

Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije rekla je da ta stranka ne želi da odustane od borbe jer se odluka da prošle godine na kratko bojkotuje parlament pokazala kao pogrešna.

Macura je dodala da je borba kroz institucije nezamenjiva i da ova koalicija treba da u budućem parlamentu bude garant nastavka puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Liga socijaldemokrata Vojvodina našla je saveznike kako bi bili alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića ali i nacionalističkoj i centralističkoj opoziciji, rekao je funkcioner LSV Bojan Kostreš.

On je istakao da Srbija zaslužuje Ujedinjenu demokratsku Srbiju kako bi se suprotstavila režimu, ponudila rešenja i da je bolje izaći na izbore i pod lošim uslovima „nego ostaviti Vučića da i dalje ima sve“.

U ime Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik je dodao da građani koji ne podržavaju ni vlast ni nacionalističke stranke imaju pravo da imaju za koga da glasaju.

On je ponudio „agresivne reforme na putu ka EU i beskompromisnu bropbu protiv ove vlasti“ i izrazio očekivanje da će u budućem parlamentu sedeti predstavnici prave demokratske opozicije.

Odgovarajući na pitanja novinara prisutni su potvrdili da će se na njihovoj listi naći Gordana Čomić iz Demokratske stranke, kao i da Liberalno demokratska partija neće biti deo Ujedinjene demokratske Srbije.

(Beta)

Komentara

  1. Predrag m.
    9. marta 2020. 14:15

    Svi protagonisti "Dvadeset jedan" su istrošeni političari koji su debelo zadužili gradjane Srbije za urušavanje društveno-ekonomskih i političkih odnosa. Cilj im je da se i dalje naslanjaju na narodne jasje i sisaju krv gradjana. Stida nemaju, ali moraju znati da u svemu ima zemaljske pravde i verujem da, ovoga puta, gospodari neće dozvoliti da udju u parlament.

  2. Bobby
    9. marta 2020. 14:37

    “Ne možemo ostaviti građane da se sami bore, mi moramo da predvodimo borbu i primamo najteže udarce režima”, rekao je Đurišić. Орден господину Ђуришићу, одмах. Немојте само голим грудима на бајонете !

  3. Anonimni
    9. marta 2020. 18:51

    Koji su bre ovi? Uzas. Ko ce bre da glasa za ove skracenice..

  4. Petar P.
    9. marta 2020. 20:03

    Uveliko se priča po čaršiji da je S21 projekat vladajuće stranke u koju je uložen 7-cifreni uznos u evrima. Priča se i da Macuru obučava i savetuje lično savetnica Predsednika za medije, Suzana V. Priča se i da je drugi kopredsednik SMS-a u petak napustio stranku zbog šurovanja sa ex-DS-ovcina i SNS-om. Sve u svemu, vrlo lažna opozicija. Za izbegavanje!

  5. Zoran
    9. marta 2020. 21:49

    Sve ex komunisti a "demokrate" ( sic) Comicku pamtim kao preslikanu sliku Maje Gojkovic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.