≫ 

Jagodinka godinama drži pse u stravičnim uslovima: Stanari se guše u smradu, institucije bez rešenja

Na teren su, kako bi rešile ovaj problem, izašle policija, komunalna inspekcija i ZOO higijena

  • 11
stan Jagodina Psi nered haos Psi u nehumanim uslovima, Printskrin: Infocentrala Portal

Nehumani uslovi, prljavština i smrad koji se širi celom zgradom slika su koja godinama muči Jagodince koji ne mogu da izađu na kraj sa stanarkom J. V. koja u svom stanu drži veliki broj pasa, najverovatnije nesterilisanih, prenosi Infocentrala.

Danas je, kako navodi ovaj portal, po prijavi komšija i upravnika zgrade ispred prvog ulaza ove stambene jedinice u Jagodini, na teren izašla policija, komunalna inspekcija i ZOO higijena kako bi se rešio taj problem.

Međutim, sve ove službe nisu uspele da reše problem i psi nisu oduzeti.

Životinje žive u nehumanim uslovima, vrata su razvaljena, pa se vidi da su uslovi unutra katastrofalni, pretpostavka je da psi nisu vakcinisani, sterilisani, veterinarski zbrinuti.

Ženi koja drži pse u ovim uslovima, pre 4 godine oduzeto je na desetine pasa koje su preuzeli zaštitari iz Beograda. Psi su bili u stravičnom stanju, nevakcinisani, bolesni, nesterilisani.

Iako je tada sudija Osnovnog suda presudila da se J. V. leči u ustanovi zatvorenog tipa i da zbog zlostavljanja životinja kaznu izdržava u zatvoru, ova presuda je oborena jer su lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu procenili da žena treba da se leči na slobodi.

Ipak, istorija se ponavlja i J. V. na slobodi radi isto što je radila i nekada. Svedoci kažu da osim pasa u stanu, na desetine životinja drži u obližnjem placu vezane za drveće.

Pogledajte video:

Video: Horor kod Jagodine. Psi zatvoreni na divljoj deponiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    9. mart 2020 | 17:14

    Nebih drzao zivotinju ako nemam uslova imam ga mali francuz dosta cist ipak imam usisivac sa stapom na aku lagan je i svaki dan pocistim stan jednom nedeljno sa cetkom cesljanje ocesljam ga nakupi se dlaka jos se oni ne sisaju i imaju kratku dlaku.

  • Goca

    9. mart 2020 | 16:20

    Neznavena Neno, njoj moze pomoci samo medicina i hospitalizacija. Radi se o pacijentu i ne pisite gluposti kad ne poznajete situaciju. Vas sistem razmisljanja je ocigledno-govorite usta tek da niste pusta. Pomozite joj vi, pokazite "humanost" za mentalno poremecenu osobu, koja decenijama izrazava celovitu nehumanost prema ljudima i prema zivotinjama. Doduse, nesvesna, jasno je

  • Pera

    9. mart 2020 | 16:26

    Ne zive psi u nehumanim uslovima vec komsije koje ugrozava jedna osoba,,obicno usamljena i bez dovoljno ljubavi prema svima osim prema psima,sve u svemu nedorecen zakon koji je donet nabrzinu da bi se dodvorili EU,teror manjine nad vecinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA