Пауновић: Бојкот није довољан, потребна активна политика

Градоначелник Параћина и доскорашњи заменик председника Демократске странке Саша Пауновић који је због одлуке да изађе на локалне изборе напустио ДС у коју се учланио још 1992. каже да очекује победу на изборима у Параћину.
Saša Paunović  Foto: Tanjug/video
Фото: Саша Пауновић Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД:  Градоначелник Параћина и доскорашњи заменик председника Демократске странке Саша Пауновић сматра да је грешка што се о његовом изласку на локалне изборе није званично разговарало раније и што нису донете одговарајуће одлуке и обавештавана јавности, али каже да је то ''накнадна памет'', и да је сада касно о томе говорити.

Он иде на изборе, како каже, јер је изабрао свој град уместо политичке каријере у Београду ,али оцењује да бојкот избора у садашњим околностима има оправдање, јер представља једну врсту побуне.Међутим, наводи да бојкот сам по себи није довољан и да је потребно много више рада на терену, разговора са грађанима и активне политике, уместо пасивног отпора.

Пауновић који је због одлуке да изађе на локалне изборе напустио ДС у коју се учланио још 1992. каже да очекује победу на изборима у Параћину.Одлука да изађе на изборе како каже за Танјуг, није била једноставна."Изабрао сам Параћин пре Београда, пријатеље и комшије, мој град, пре него "политичку каријеру у Београду", рекао је он.

Одговарајући на питање да ли мисли да може успешно да води град уколико СНС настави да води владу после избора, Пауновић каже да у његовом другом мандату, од како је СНС на власти у Србији, што се тиче рада локалне самоуправе, има изванредне резултате.

"Реализујемо неке за нас заиста ''историјске пројекте'', као што је изградња индустријског парка за страног инвеститора који ће запослити 1000 радника, реконструкцију комплетног система водоснабдевања после преко 40 година говора о потреби да се то уради, спроводимо санацију и доградњу јавних објеката", навео је Пауновић.

Како каже, има и пуно проблема, ситне опструкције, пре свега везане за забрану запошљавања у јавном сектору, али то их, каже, није спречило да до сада успешно раде па верује да ће то бити могуће и убудуће.

"Уосталом, спречавање једне општине да напредује због различитог састава локалне скуштине у односу на републичку власт је незаконито и коруптивно понашање", рекао је Пауновић.

Пауновић није желео да коментарише могући расплет догађаја у Демократској странци, јер, како је рекао, више није њен члан, а упитан да ли постоји могућност да се врати у ДС након избора, Пауновић је одговарио:

"Ова ситуација представља изостанак договора, а не договор. У потпуности сам фокусиран на изборе у Параћину, али нисам одустао од идеја у које сам веровао када сам се учлањивао у ДС 1992. године зато што сам силом околности престао да будем члан странке".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести