При крају обнова моста преко Роковог потока

Обнова моста преко Роковог потока у Медурићевој улици у Петроварадину требало би да буде завршена ове седмице.
р
Фото: С. Ковач

Због грађевинских радова кретање становника у том делу града ових дана мало је компликованије него иначе, будући да до аутобуског стајалишта код Блока 8 ових дана морају околним путевима. Након уклањања заштитне ограде и  рушења плоче и пешачких стаза, предвиђено је бетонирање плоче, као и израда армиранобетонског крилног зида, те бетонирање пешачке стазе. Планирано је и чишћење челичних профила носеће конструкције моста, те наношење заштитног премаза и фарбање, као и израда и монтажа заштитне ограде. 

Како незванично сазнајемо, након што су радници скинули заштитну ограду с моста, вешти „трговци гвожђем” врло брзо су покушали да је однесу. Међутим, довитљиви лопови имали су пех с возилом за бег, на којем је пукла гума па су неимари успели да их ухвате.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције ће за одржавање три моста и надвожњака платити 1,68 милион динара, а уговор за тај посао додељен је радњи за земљане радове „Космо-коп” из Буковца. Планирана је обнова моста преко Роковог потока у Медурићевој улици у Петроварадину, поправка степеништа у зони Сентандрејског моста, као и сливника на Мосту слободе, и реконструкција ревизионог отвора надвожњака на Булевару Европе.

На Сентандрејском мосту најпре ће бити срушени стари и дотрајали степеници, као и плоча степеништа, а кад то буде завршено, следи бетонирање и постављање нове заштитне ограде.

Планирано је постављање нових сливничких решетки на Мосту слободе, а на ревизионом отвору надвожњака на Булевару Европе требало би да буде уграђена потконструкција од кутијастих профила, као столица носача поклопца ревизионог отвора.

Како је наведено у тендерској документацији, грађевински радови на три моста и надвожњаку требало би да буду завршени за највише 45 календарских дана, а одабрани извођач ће за квалитет свих радова морати да да гарантни рок од две године.

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести