“Delfini” oslabljeni u četvrtfinalu Svetske lige: Srbija želi da se revanšira Španiji

G.K.

10. 03. 2020. u 09:52

Bez Mitrovića, Prlainovića, Rašovića, Ranđelovića i Pijetlovića. Španci dobili poslednja tri meča

“Делфини” ослабљени у четвртфиналу Светске лиге: Србија жели да се реваншира Шпанији

Dušan Mandić Foto: N. Paraušić

NEMA predaha za vaterpolo reprezentaciju Srbije, koja u okviru četvrtfinalnog duela Svetske lige danas od 18.00 (RTS 1), na bazenu "Milan Gale Muškatirović", igra protiv Španije, tima koji nas je pobeđivao u poslednja tri duela (na SP, Svetskoj ligi i nedavno završenom EP).


Selektor nacionalnog tima Dejan Savić i pored činjenice da na meču neće nastupati nekolicina standardnih reprezentativaca (Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Andrija Prlainović i Strahinja Rašović zbog klupskih obaveza, kao i Duško Pjetlović koji je povređen), ide na pobedu kojom bismo se kvalifikovali na finalni turnir.


- Ovo je trenutno naš najjači sastav. Dosta smo okrnjeni zato što smo imali određene nejasnoće oko igrača koji nastupaju za mađarske klubove. Sa druge strane, na neki način učinili smo sebi medveđu uslugu time što smo pomerili datum odigravanja utakmice sa 17. na 10. mart. Biće drugačija atmosfera, naši igrači su uveliko u sistemu klupskog i evropskog takmičenja, dok Španci neće odstupati od svoje agresivne i brze igre. Na nama je da odgovorimo na taj stil - istakao je Savić.



Dušan Mandić je čovek od koga se očekuje da povuče ekipu kada to bude najpotrebnije.


- Biće nezgodna utakmica, Španci su nas pobeđivali u poslednjih nekoliko okršaja. Igramo na domaćem terenu i želimo da nametnemo ritam kako bismo trijumfovali - poručuje levoruki "bombarder".


Nikola Jakšić, takođe, obećava surovu borbu u bazenu.


- Borićemo se do kraja. Daćemo svoj maksimum u ovom trenutku i nadamo se najboljem. I pored činjenice da smo gubili od njih u posleddnje vreme, mislim da uloga favorita pripada nama. Odbrana je uvek na nivou kod nas, ali ključno je popraviti napad koji je zatajio na EP - apostrofirao je ključ pobede Jakšić.


ČETVRTFINALE

Danas

Srbija - Španija 18.00

17. mart

Crna Gora - Hrvatska

Italija - Mađarska

Francuska - Grčka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije