≫ 

NFL igrači prelaze na rukomet i formiraju novu selekciju SAD: Reprezentativci se osećaju poniženo

Cilj im je olimpijsko zlato, a američki fudbal nije olimpijski sport

  • 2
Rukomet Foto: screenshot/youtube.com/Nemzeti Sport Online

Bivši i sadašnji NFL igrači žele da osnuju rukometnu reprezentaciju SAD koja bi se borila za zlato.

Džej Katler je slavu stekao kao dugodoišnji kvoterbek Čikago Bersa, a tokom februara pompezno je najavio stvaranje nacionalne rukometne selekcije koja bi napala zlato na Olimpijskim igrama.

Njegova hrabra tvrdnja uvredila je stručnjake i profesionalne rukometaše. Smatraju da je Katler ponizio njihovu igru, zbog pomisli da se svako može baviti ovim olimpijskim sportom na vrhunskom nivou.

Uprkos negodovanju rukometaša, Katleru je podrška stigla od bivšeg kornerbeka Dominika Foksvorta koji kaže da rukomet nije tako težak sport. Nihove tvrdnje ozbiljno je shvatio švedski rukometni trener i selektor nacionalne selekcije SAD Robert Hedin, piše SB Nation.

Hedin je pozvao Katlera i Foksvorta da sastave tim od igrača američkog fudbala i odigraju meč protiv nacionalne selekcije SAD tokom priprema u Njujorku.

NFL igrači dobiće savete vrhunskih rukometnih trenera i nekoliko treninga pred duel sa rukometašima. Ukoliko postignu više od deset golova, biće Hedinovi gosti na imanju njegove supruge u Norveškoj.

Ako ne ostvare cilj, fudbaleri bi morali da ugoste rukometaše na nekoj NFL utakmici. Hedin je čak otišao korak dalje i ponudio fudbalerima meč od 30 minuta u kojem bi morali da postignu više od pet golova.

Činilo se da će polemika brzo biti zaboravljena, ali igrači američkog fudbala nisu odustali od svoje namere.

Devetnaest sadašnjih i bivših NFL igrača trenutno trenira u Mađarskoj, a grupi se priključio Aleks Mak, DeAnđelo Vilijams i Barkvius Mingo.

Oni su učesnici programa "Američki fudbal bez granica". Možda se u njihovoj akciji osim promocije primarnog sport krije nešto više.

Postoje određene veštine koje bi igrači američkog fudbala možda mogli primeniti tokom rukometne utakmice. To se pre svega odnosi na fizičku spremu i sposobnost da istrpe žestoke duele.

Pretpostavka o konkurentnosti sa profesionalnim rukometašima koji treniraju ovaj sport skoro čitavog života potpuno je van logike. Ukoliko se pripreme za čitavih 60 minuta borbe sa protivnikom, teško da će im parirati veštinom i tehnikom.

Rukometni nacionalni tim SAD postoji decenijama, ali nikada nije bio u konkurenciji za vrhunske rezultate.

Video: Veselin Vuković o tome da li su Orlovima odsečena krila i slučaj Petra Nenadića

(N.N)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    10. mart 2020 | 12:54

    Па... ето шансе за нас да неког победимо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA