Екипе ЈКП „Пут” раде на више локација у граду и околини

Екипе ЈКП „Пут” ових дана ангажоване су на више локација у граду и приградским насељима. По речима руководиоца грађевинске оперативе тог предузећа Гојка Етинског, сређују се саобраћајнице у Новом Саду, Степановићеву, на Пејићевим салашима, Немановцима, Ченеју, у Кисачу, Футогу, Каћу и Петроварадину.
д
Фото: Дневник (В. Фифа)

– Већи обим послова имамо између Пејићевих салаша и Немановаца, где је у току проширење пута – каже Етински. – У Степановићеву је у току сређивање коловоза у Улици солунских добровољаца, док у Кисачу наше екипе сређују путеве у улицама Јана Гомбара и Војвођанској.

На Ченеју радници „Пута” поправљају коловоз у Улици Вука Караyића, као и пут који то место повезује с Кисачом.

– Јуче смо у Футогу почели поправку пута у Улици Здравка Челара – наводи Етински. – У Каћу смо ангажовани на поправкама атарских путева од туцаника, док на потесу Буковачки до радимо на одводњавању атмосферских вода с коловоза. У Новом Саду поправљамо тротоар у Савској улици.

Када је реч о саобраћајној сигнализацији, Етински истиче да је у Кисачу у току фарбање хоризонталне сигнализације у Улицама Јана Гомбара и Железничкој, док је на путу између Руменке и Змајева у току постављање смероказних стубића.

– У Новом саду код ОШ „Јожеф Атила”, а по новом пројекту, постављамо и нову сигнализацију – каже Етински. – Наше две екипе семафорџија свакога дана од 5 до 7 часова ујутру обилазе семафоре по граду, а реч је о више од 100 семафора, и отклањају евентуалне кварове.

Као руководилац и Зимске службе „Пута”, Етински каже да је на снази ноћно дежурство до 19 часова до 7 сати наредног дана, те да њихове дежурне екипе излазе на терен по позиву Саобраћајне полиције.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Улица Јована Суботића

У Улици Јована Суботића, коловоз је прилично оштећен. Новосађани који тим делом града возе кола или се налазе у аутобусима, кажу да је веома непријатно и да су рупе на путу велике, као и оштећења коловоза, те има “труцкања”. Стога не чуди да се питају када ће се ова улица реконструисати. 

– Уколико добијемо налог од Градске управе, свакако ћемо изаћи на терен и урадити поправке и крпљење коловоза – каже Етински. – Међутим, када су радови већег обима у питању, претпостављам да ће за њих бити расписан тендер.

С. С.

С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести