Ništa od dolaska Kanađanki, odloženi svi mečevi Fed kupa

Novosti online

12. 03. 2020. u 12:25

Mi smo izuzetno razočarani što smo morali da donesemo ovakvu odluku, ali ne smemo da rizikujemo zdravlje teniserki, selektora, službenika ili gledalaca - kažu u ITF

Ништа од доласка Канађанки, одложени сви мечеви Фед купа

Fed kup reprezentacija Srbije

Mečevi Fed kupa odloženi su do daljeg zbog epidemije korona virusa, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Fed kup mečevi trebalo je da se igraju u aprilu, uključujući i duel Srbije i Kanade na domaćem terenu, 17. i 18. aprila.

- Mi smo izuzetno razočarani što smo morali da donesemo ovakvu odluku, ali ne smemo da rizikujemo zdravlje teniserki, selektora, službenika ili gledalaca. Ovakva odluka nije doneta lakomisleno. Pretnja kovid-19 je veoma ozbiljna i svi moramo odgovorno reagujemo i kao federacija i kao ljudska bića. Ova situacija ide dalje od sporta - rekao je predsednik ITF Dejvid Hagerti.

Odložen je i premijerni format finala Svetske grupe Fed kupa koji je trebalo da se igra od 14. do 19. aprila u dvorani "Laslo Pap" u Budimpešti, a novi termini biće saopšteni na vreme.

Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa održaće se u četvrtak od 17 sati u Madridu.

Među nosiocima grupa su Srbija (Grupa F), šampion Španija (Grupa A), finalista Kanada (Grupa B), Francuska (Grupa C), Hrvatska (Grupa D) i SAD (Grupa E).

U drugom šeširu su Nemačka, Italija, Velika Britanija, Australija, Kazahstan i Rusija, dok su u trećem šeširu Švedska, Austrija, Češka, Kolumbija, Mađarska i Ekvador.

Mečevi su na programu od 23. do 29. novembra u Madridu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije