Gober donirao više od 500.000 dolara za honorarce i pomoć žrtvama

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.03.20. | 22:59

Francuski centar želi na neki način da se iskupi za gluposti koje je pravio...

Posle javnog izvinjenja zbog izazivanja panike u narodu pošto je otkriveno da je zaražen virusom korona samo nekoliko dana posle scena u kojima je izvesno zarazio novinare, navijače i druge ljude oko sebe, Rudi Gober je otišao korak dalje i uplatio više od 500.000 dolara za pomoć honorarnim radnicima i fondovima za pomoć žrtava COVID-19.

Novac koji je francuski centar uplatio biće raspoređen za honorarce i fondove u Juti, Oklahoma Sitiju i Francuskoj.

Izabrane vesti

Kako je saopšteno, 200.000 dolara prosleđeno je honorarnim radnicima u dvorani Jute koji su zbog prekida takmičenja u NBA ligi ostali bez novčanih prihoda. Po 100.000 evra Gober je uplatio za pomoć porodicama pogođenim virusom korona u Juti i Oklahomi Sitiju, uz još 100.000 dolara za pomoć sunarodnicima u Francuksoj.
“Osećam se ponizno zbog neumornih napora ljudi širom planete da pomognu one na koje je COVID-19 najviše uticao, pogotovo u Juti i Francuskoj. Takođe, jako sam zahvalan državi Oklahoma zbog brige o meni i, naravno, mojoj porodici u Juti“, rekao je Gober i dodao:
“Znam da je beskrajno mnogo načina na koje je virus korona uticao. Ove donacije su samo mali zalog kojim želim da pokažem svoju zahvalnost i podršku za sve one na koje je virus uticao. Ovo su moji prvi koraci kako bih napravio nešto pozitivno, dok paralelno učim o virusu korona i širim svoja saznanja sa drugima“.

Kako je otkriveno, više od 800 honorarnih radnika u Vivint Smart Areni ostalo je bez posla zbog prekida NBA lige u različitim sektorima, poput dostave hrane, usluživanje gostiju... Uz sve Jutine utakmice otkazana su i četiri koncerta u dvorani do kraja aprila... Ovim problemom bave se danima novinari u SAD, a pojedini vlasnici klubova poput Marka Kjubana obećali su pomoć radnicima. Doduše, svega nekoliko njih je ponudilo pomoć i rešenje, dok su u nekim slučajevima poput Kodija Celera iz Šarlota ili Zajona Vilijamsona iz Nju Orleansa igrači sami ponudili da pruže novčanu pomoć honorarcima...

Podsetimo, Rudiju Goberu je COVID-19 dijagnostikovan u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu, neposredno pre utakmice u Oklahomi protiv Tandera. Ubrzo pošto je stigao pozitivan rezultat testa NBA liga je momentalno stopirala takmičenje na neodređeno vreme, s najranijim rokom da utakmice budu odigrane početkom aprila.

Oglasio se Gober: Žao mi je što sam ugrozio živote ljudi, bio sam neodgovoran

Pošto je obelodanjeno da je Gober zaražen virusom korona objavljeni su video snimci na kojima se vidi kako Francuz dodiruje mikrofone i telefone novinara posle konferencije za novinare u ponedeljak zbog čega se našao na meti kritičara. Ubrzo su pozitivan test na COVID-19 imali i Emanuel Mudijej i Donovan Mičel posle čega se čak moglo čuti da igrači svaljuju krivicu upravo na Gobera zbog svog nemarnog ponašanja. Takođe, objavljeno je da je dete kojem je Gober dao autogram naknadno zaraženo virusom korona...

On se javnosti prvo obratio putem društvenih mreža i izvinio se svima zbog izazivanja panike i širenja zaraze, a očigledno je ovim potezom želeo da pokaže svima koliko mu je stalo da se pomogne onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Uostalom, 500.000 dolara nije mala suma...

Foto: ©AFP


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara