Zabranjen rad ugostiteljskih objekata, 44 u izolaciji: Dezinfekcija javnih ustanova i preduzeća u Šamcu

NovostiOnline/V.B.

17. 03. 2020. u 17:56

Komunalna policija kontrolisaće da li se sve 44 osobe koje su pod medicinskim nadzorom, pridržavaju pravila samoizolacije

Зaбрaњен рaд угoститeљских oбjeкaтa, 44 у изолацији: Дезинфекција јавних установа и предузећа у Шамцу

Foto V. Blagojević

Šamac - U Šamcu će biti ponovljena dezinfekcija javnih ustanova i preduzeća, a ako vremenski uslovi dozvole i javnih površina. Komunalna policija kontrolisaće da li se sve 44 osobe koje su pod medicinskim nadzorom, pridržavaju pravila samoizolacije. Zabranjen je rad ugostiteljskih objekata i dečijeg vrtića, dok je rad trgovina sa prehrambenim proizvodima ograničen na period od 7 do 18 časova.


-Ima određen broj ljudi koji ne poštuje ove mere, zamolili smo i predstavnike Policijske stanice da zajedno sa komunalnom policijom još jednom upozore građane na opasnosti o korona virusa. Na području opštine Šamac nema obolelih od korona virusa, dok se povećava broj pod zdravstvenim nadzorom. Trenutno su 44 osobe u izolaciji – rekao je Đorđe Milićević komandant Štaba za vanredne situacije u Šamcu i dodao:


- Do ponedeljka, 23.marta, u potpunosti se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata svih kategorija kao i vrtića JPU ‘Radost’. Trgovniski objekti svih vrsta uključujući dragstor i subjekte koji obavljaju delatnost proizvodnje hleba, peciva, sveže testenine i kolača i dalje rade po izmenjenom režimu radnog vremena, od 7-18 časova. – pojasnio je Đorđe Milićević.


Sa sednic štaba upućen je apel i molba svim građanim da budu disciplinovani i da se pridržavaju ograničenja kako bi preventivnim delovanjem sprečili potencijalno širenje zarazne bolesti izazvane virusom korona.


Takođe, mole se svi građani koji dolaze iz inostranstva da se jave u šamački Dom zdravlja na telefone:065/546 -689 i 054/490 -201 do 15 časova, a posle 15 časova na telefon 124. – saopšteno je sa Štaba za vanredne situacje u Šamcu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije