Gradska uprava Šapca preduzela niz mera zbog epidemije 1Foto: Sajt Grada Šapca

Gradska uprava Šapca na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem nastavlja sa primenom propisanih mera za suzbijanje epidemije korona virusa, ali deluje i više nego što je zakonski u obavezi.

Dovoljno je reći da je nedavno saopšteno da Šabac ima u svojoj rezervi na raspolaganju oko 30.000 zaštitnih maski. Obezbeđen je i dovoljan broj zaštitnih rukavica.

Komunalna policija deli maske radnicima u marketima, tržnici, piljarnicama i drugim mestima. Gradonačelnik Zelenović poručio je tokom posete Tržnici da je naredna Štaba za vanredne situacije da maske moraju da se nose.

– Svima smo podelili maske, ako ima ima neko ko nije dobio, neka se javi komunalnoj policiji. Imamo kontingent koji je dovoljan da obezbedimo visok nivo zaštite naših sugrađana. Zahvaljujem se i svim privrednicima koji su se obratili štabu sa idejom da doniraju pamučne maske koje se šiju i peru. Čim budemo dobili mišljenje videćemo koji su sledeći koraci. Izvršili smo dodatnu dezinfekciju svih prostora koji se sada koriste, a pojačali smo dezinfekciju u javnom prevozu na tri puta dnevno, rekao je Zelenović.

– Dostavili smo policijskoj upravi spisak osoba koje su došle iz inostranstva i koje su upućene na kućnu izolaciji. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju, ali su sednice elektronske. Sve gradske službe funkcionišu onako kako treba, rekao je još gradonačelnik, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari