Andrija Prlainović sa porodicom deli sudbinu sugrađana u Budimpešti: Niko sad ne misli na sport

S. K.

20. 03. 2020. u 21:35

Otvorene su samo prodavnice sa prehrambenom robom i apoteke. Ostalo je zatvoreno. Prate se vesti, slušaju saveti. Nema tu šta novo da se kaže – ističe srpski vaterpolista

Андрија Прлаиновић са породицом дели судбину суграђана у Будимпешти: Нико сад не мисли на спорт

Andrija Prlainović foto: N. Paraušić

ANDRIJA Prlainović je od petka "na suvom". Budimpeštanski OSC, za koji igraju i Branislav Mitrović i Sava Ranđelović, je pre osam dana odigrao poslednju utakmicu pre nego što je prekinuto prvenstvo Mađarske u vaterpolu.

- Malo kome je u Evropi stalo do sporta. Zbog virusa sve je stalo. Ostao sam u Budimpešti i kako je ostalima tako je i nama. Sada sam duže sa kćerkama i suprugom, gledamo filmove, čitamo knjige. Ponekad izađemo i napolje na čist vazduh - priča u telefonskom razgovoru Prlainović.

U mađarskoj prestonici je slična situacija kao i u ostalim evropskim gradovima.

- Otvorene su samo prodavnice sa prehrambenom robom i apoteke. Ostalo je zatvoreno. Prate se vesti, slušaju saveti. Nema tu šta novo da se kaže. Ovde je ostao i Branislav Mitrović sa porodicom, pa se ponekad i vidimo. U stvari, nemam šta posebno da kažem - ističe Prlainović.

Mađarsko prvenstvo je prekinuto do maja.

- Ko zna šta će biti za mesec dana. Sada je teško bilo šta planirati. Znam samo da smo mi vaterpolisti u veoma teškom položaju, jer dugo nećemo imati dodir sa vodom. Vežbe na suvom ne pomažu puno, tako da kada sve prođe moraćemo sve iz početka. Ali, kažem kako nama, tako i drugima, to je, ruku na srce, u ovom trenutku i najmanje bitno - podvlači Prlainović.

TOKIO JE DALEKO
TROFEJNI vaterpolista se nimalo ne opterećuje da li će se ove godine održati Olimpijske igre u Tokiju.

- U Evropi je strašna situacija, najviše su pogođene najveće zemlje, velesile u sportu. Pratim sve te priče oko Igara, ali teško je bilo šta sada prognozirati. Niko ne zna koliko će pandemija da traje, kada će se sport vratiti u dvorane, stadione, bazene. Sada je najbitnije da svi poštujemo samo preporuke stručnjaka i da čuvamo sebe i druge. Brinem za sve, važno je da svi budemo disciplinovani i da poštujemo preporuke države - ističe Prlainović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije