Rim da se igra bilo kad, čak i bez šljake: Čelnici italijanskog mastersa po svaku cenu žele da se najbolji teniseri sveta okupe u novom terminu

Đ. S.

24. 03. 2020. u 21:49

Binagi: Bilo bi idealno da pronađemo termin pred Rolan Garos. Možemo da promenimo podlogu

Рим да се игра било кад, чак и без шљаке: Челници италијанског мастерса по сваку цену желе да се најбољи тенисери света окупе у новом термину

NEIZVESNOST Novak Đoković prošle godine u Rimu

TENISKA sezona na šljaci u 2020. polako odlazi u zaborav, viša sila pod nazivom virus korona, uskratila je ljubitelje "belog" sporta za tri meseca uživanja u borbi igrača za svaki poen, set i gem. Međutim, u ovakvim situacijama, najbolje je spasti ono što se sačuvati može, pa su tako organizatori Rolan Garosa odlučili da izmeste ovaj grend slem za septembar-oktobar, a takvom scenariju želeli bi da pribegnu i čelnici mastersa u Rimu, koji je udario u zid pandemije.

- Naš plan je da se turnir održi. Kada bismo pronašli termin pred Rolan Garos, to bi bilo idealno. Spremni smo čak i da promenimo podlogu i mesto održavanja, ali bismo najviše voleli da se odigra u Rimu - optimistično je poručio predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi.

Kao što je poznato odranije, mastersi u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Madridu su svi otkazani usled novonastale situacije, a koliko god želje Italijana u ovom trenutku bile jedno, realnost je sasvim drugo.

"Čizma" je evropsko žarište pandemije smrtonosnog virusa i pitanje je koliko će Italiji biti potrebno da se oporavi od situacije koja ju je zadesila, prognoze brojnih stručnjaka uopšte nisu optimistične, a cenu će platiti i sport.

Drugi problem predstavlja željeni termin odigravanja, pošto su brojni igrači ionako bili nezadovoljni novonastalim kalendarskim promenama. Prostom matematikom se dolazi do računice da je održavanje Rima pre Rolan Garosa prosto nemoguće, pošto je Ju-Es open zakazan za 24. avgust i trebalo bi da traje do 13. septembra, dok je grend slem u Parizu na programu od 20. septembra do 4. oktobra.

ANDUHAR: MALO KAŠLjEM, ALI DOBRO SAM
BERNARD Tomić je još prošle nedelje otkrio da sumnja da je zaražen virusom korona, i da je u samoizolaciji, a pre odlaska u karantin, vreme sa njim je provodio i Pablo Anduhar. Španski teniser otkriva da je dobro i da nema potrebe za panikom.

- Da, bio sam sa njim. Dobro sam, malo kašljem, ali to je sve u mojoj glavi. Niko u mojoj porodici, uključujući ženu i decu, nema simptome - istakao je Anduhar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije