Predstava SNP se gleda od kuće: „Večiti mladoženja“ – onlajn do petka

Novosti online / J. S.

25. 03. 2020. u 16:36

Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada omoćilo je publici da pogleda snimak predstave “Večiti mladoženja” po romanu Jakova Ignjatovića. Snimak postavljen na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a

Представа СНП се гледа од куће: „Вечити младожења“ – онлајн до петка

Foto SNP

NAJSTARIJI naš profesionalni teatar, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, omogućava onlajn gledanje predstave "Večiti mladoženja",pa je od danas dostupan snimak predstave "Večiti mladoženja" u adaptaciji čuvenog romana Jakova Ignjatovića u režiji Darijana Mihajlovića i u dramatizaciji Petra Grujičića.


Snimak će biti postavljen na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a 48 sati štoto znači da svi zainteresovani predstavu mogu pogledati od danas do petka, 27. marta u 14 časova.


Po rečima režisera Mihajlovića,ovo je priča o ljudima koji su emigrirali sa ovog prostora, o generacijama gastarbajtera koji pate za dalekim domom, tragaju za sopstvenim identitetom u novom okruženju. To i jeste tema ove građanske tragedije. U osnovi, to je gastarbajterska poema o familiji Kirić koja živi u Teksasu osamdesetih godina - o prvoj generaciji koja je sticala, drugoj koja nasleđuje ali ne nastavlja istim putem i na isti način.


Uloge u ovom komadu tumače : Marko Savić kao Šamika Kirić, večiti mladoženja, Milovan Filipović (Pera Kirić), Novak Bilbija (Sofra Kirić, bogati trgovac), Gordana Đurđević Dimić (Soka Kirić, Sofrina žena), Lena Bogdanović (Katica Kirić), Dušan Jakišić (Čamča), Miroslav Fabri(Polaček), Jovana Stipić (Lujza Polaček), Aleksandra Pleskonjić Ilić(Misiz Polaček Krauz), Zoran Bogdanov(Judžin Polaček), Lidija Stevanović (Sokolovićka ) i drugi.


Scenografiju je uradila Marija Kalabić, kostime je kreirala Ivana Vasić, kompozitor je gost iz Nemačke Sir Henry, koreograf Ista Stepanov, za scenske borbe je zadužen Dejan Karlečik, a asistent reditelja je Nikola Končarević.


Predstava traje dva sata.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije