Koronavirus Magazin

Skoro svi lekari internog odeljenja leskovačke bolnice u izolaciji

Gotovo kompletno medicinsko osoblje  na Internom odeljenju Opšte bolnice u Leskovcu u utorak uveče (24. mart) poslato je na kućnu izolaciju.

Ukupno je 61 zaposlen poslat u samoizolaciju, od toga 23 lekara, 33 sestre, 3 spremačice i 2 servirke.

Razlog za ovakvu odluku je sumnja da je jedan od njihovih kolega, koji je nedavno doputovao sa Malte, zaražen korona virusom.

Bris tog lekara poslat je na testiranje i sutra se očekuju rezultati, a njegove kolege su optimisti jer, kako navode, od simptoma, karakterističnih za taj virus, on je imao samo dva dana temperaturu, bez suvog kašlja i otežanog disanja.

“Ukoliko je rezultat negativan, svi se vraćamo na posao, ukoliko je pozitivan svi ćemo biti testirani i biti u izolaciji”, kazao je izvor agencije Beta.

Lekar koji je u izolaciji vratio se sa Malte 9. marta, a narednog jutra prisustvovao je kolegijumu na Internom odeljenju.

“Sreća je što nije bio u dodiru s pacijentima jer ovih dana imamo samo tri pacijenta na odeljenju. Više smo nego sigurni da on nije sa njima dolazio u kontakt”, kazao je agenciji Beta sagovornik.

Trenutno su na Internom odeljenju leskovačke bolnice samo tri lekara i medicinske sestre, ali Koronarna jedinica, gde se primaju najteži pacijenti, radi normalno i nije zatvorena, budući da taj lekar nije imao dodir s tim delom odeljenja.

“Ukoliko bude bio pozitivan bićemo u problemu, ali ćemo ipak uspeti da se organizujemo tako što ćemo pozvati druge lekare na ispomoć samo u slučaju većeg priliva pacijenata, ili ćemo ih slati direktno u Niš”, naveo je izvor.

U Leskovcu je registrovan jedan čovek zaražen korona virusom i smešten je u Kliničkom centru Niš, a za još troje ljudi se danas očekuju rezultati testiranja.

U Jablaničkom okrugu je 924 povratnika iz inostranstva u kućnoj izolaciji, a prema tvrdnjama Zavoda za javno zdravlje niko od njih nije zaražen.

autor: SA
izvor: Beta

Letenka na Fruškoj gori – novi karantin za Srbe iz inostranstva (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

373 Shares
373 Shares
Share via
Copy link