Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

"KORONU NE BIH POŽELEO NI NAJVEĆEM ZLOTVORU" Italijanski trener obelodanio kroz kakav PAKAO je prošao

va - Vest objavljena: 23:59 - 27.03.2020

Italija, država sa najvećim brojem preminulih usled epidemije virusa korona. Apenini iz dana u dan broje stotine žrtava, ali srećom, više je onih koji su se izlečili od ove bolesti. Jedan od njih je i 38-godišnji Fausto Ruso, koji je bio na intenzivnoj n

Italija, država sa najvećim brojem preminulih usled epidemije virusa korona. Apenini iz dana u dan broje stotine žrtava, ali srećom, više je onih koji su se izlečili od ove bolesti. Jedan od njih je i 38-godišnji Fausto Ruso, koji je bio na intenzivnoj nezi u gradu Latina nadomak prestonice Rima.

Uspeo je da se izleči od korone, a njegovo svedočenje je dosta toga pojasnilo.

- Virus mi je pomogao da poštujem male stvari u životu koje nisam. Živeti, disati, šetati, zagrliti nekoga, popiti čašu vina, to su stvari koje su ti odjednom jako važne jer su ti oduzete. Sloboda. Kad si unutra, ne znaš šta se događa izvan tvoje sobe, doktori te proveravaju, ali imaš minimalan kontakt sa ostalima. Vrlo je usamljeno, porodica i prijatelji ne smeju da budu blizu, a ključ svega je strpljenje. Ovo iskustvo mi je promenilo život - u dahu je opisao Ruso kondicioni trener jedne fudbalske ekipe.

On je istakao da je iskustvo jedinstveno.

- Veoma jedinstveno iskustvo moram da priznam. Morate da čekate, i čekate, i čekate... Proveo sam šest dana noseći kacigu sa kiseonikom, to je nešto nezamislivo. Vreme nikad da prođe, ne možete da nađete pozu za spavanje, a nakon skidanja kacige kada mi se disanje popravilo, dali su mi masku sa kiseonikom - istakao je borbeni Fausto.

Objasnio je da se virus prenosi i dobija od onih koji u suštini nemaju simptome.

- Virus "leži" u ljudima koji nemaju simptome, jer ja nisam imao kontakt sa pojedincima koji zvanično imaju pozitivne rezulate. Sada samo treba da zaustavimo pandemiju i da probamo da se vratimo normalnom načinu života što je pre moguće - poručio je Fausto koji se i dalje nalazi u bolnici iz predostrožnosti.

Pročitajte još:

DIVLJAČKO PONAŠANJE BIVŠEG FUDBALERA Iz obavezne izolacije otišao na ŽURKU, uhapsila ga policija, pa NOKAUTIRAO novinara! /VIDEO/

PO DRUGI PUT NEGATIVAN NA TESTU Slaviša Kokeza se oporavio od korona virusa

NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA OSTRVU! Otkucava TRANSFER BOMBA - Aleksandar Mitrović može da bira gde će nastaviti karijeru! Oni stoje u redu!

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Detalj sa meča FK Crvena zvezda – FK Voždovac. Vladan Milojević Piter Olajinka Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
22 00
Kup Srbije

22:00 - 24.04.2024

video Olajinka: Nadam se novim utakmicama u kojima ću biti još bolji

Šampion Srbije i lider na tabeli je lakše nego što se očekivalo porazio Partizan na svom stadionu, a najzaslužniji za pobedu je bio Piter Olajinka, fudbaler crveno-belih, koji je postigao dva gola, u 26. i 29. minutu. Nakon meča je upravo Olajinka podelio svoje impresije u razgovoru za "Arenu sport".

Svetozar Marković Šerif Endiaje, Detalji sa 173. večitog derbija, FK Crvena zvezda – FK Partizan/Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
19 32
Partizan

19:32 - 24.04.2024

video Kapiten Partizana dobio žuti karton pre početka meča – evo i zbog čega

Sedam minuta sudija Miloš Milanović je čekao da ima prvi sudijski zvižduk. Stvorio se veliki dim na terenu zbog dimnih bombi, a i kada su se stvorili uslovi fudbaleri Partizana se nisu spremili. Ostali su previše pored svoje klupe u međusobnim motivacionim razgovorima. Zato je kapiten Svetozar Marković dobio žuti karton.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Almir Memić, FOTO: BSS/Dragana Stjepanović
22 47
Boks

22:47 - 24.04.2024

Broj srpskih medalja porastao na 20: Bokseri oborili skoro 40 godina star rekord!

Nakon spektakulranih pobeda koje su ostvarile dame srpskog boksa i iskovale 11 bronzi na šampionatu Evrope za seniorke i seniore u Beogradu, usledio je i niz uspeha srpkih boksera koji su izbrojali do devet bronzi. Tako smo stigli do ukupno 20 medalja osiguranih srpskog boksa pod svodovima hale “Aleksandar Nikolić”, a i bokseri su oborili rekord sa Evropskog prvenstva 1985. kada je naša zemlja osvojila pet odličja.