Holivudske zvezde pozvale NJujorčane da ostanu kod kuće za vreme pandemije: Zajedno ćemo pobediti virus

V. N.

27. 03. 2020. u 23:27

Amerika trenutno ima najviše zaraženih virusom korona, čak 86.000 ljudi

Холивудске звезде позвале Њујорчане да остану код куће за време пандемије: Заједно ћемо победити вирус

AP Photo/EPA

GUVERNER države Njujork Endru Kuomo apelovao je na slavne glumce da snime video-poruke i pozovu Njujorčane da ne napuštaju stanove bez potrebe, kako se ne bi međusobno zarazili.

- Svi moramo da ostanemo kod kuće, moramo zaustaviti širenje ovog virusa. I sa tim se možemo izboriti samo zajedno. Moramo zaštititi ne samo sebe, već i druge - sve starije - poručio je oskarovac Robert de Niro (76) koji je rođen na Menhetnu.

Njegov kolega Deni Devito (75) koji kao i Deniro spada u rizičnu grupu, u svojoj video-poruci pozvao je sve u Njujorku da ostanu kod kuće:

- Sada imamo ovaj virus, ovu pandemiju. I mladi ljudi, ako ga uhvate, mogu zaraziti starije. A onda, sami znate, cap, i nema te!

Sličan video snimio je i komičar Ben Stiler (54).

- Svi mi stvarno moramo da ostanemo kod kuće - naglasio je Stiler. - Samo tako možemo zaustaviti širenje ovog virusa. I to će se dogoditi samo ako to učinimo zajedno. Mislite na starije. Ostanite kod kuće!

Inače, Amerika trenutno ima najviše zaraženih virusom korona, čak 86.000 ljudi, što je više nego u Kini ili Italiji. Stručnjaci upozoravaju da bi broj smrtnih slučajeva mogao dostići brojku od 80.000, čak i u karantinu. "Njujork tajms" je objavio reportažu iz bolnice u Bruklinu, u kojoj nedostaje testova i zaštitne opreme, doktori obolevaju ili moraju u karantin, a svakim danom je sve teže.

KAJLI DONIRALA MILION ZA MASKE

NAJMLAĐA milijarderka na svetu po "Forbsu" Kajli Džener (22) koja živi u Los Anđelesu, donirala je milion dolara za zaštitne maske, kao i drugu prateću zdravstvenu opremu za doktore koji u Americi leče pacijente od kovida-19. Kajli je najmlađa u klanu Kardašijan, proslavila se kao rijaliti ličost, bavi se modelingom i poseduje svoj brend kozmetike.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije