NavMenu

Pravosudna akademija započinje obuke na daljinu

Izvor: eKapija Subota, 28.03.2020. 18:57
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Pravosudna akademija od 2017. godine, u saradnji sa EU i USAID projektima, razvija nove aplikacije kako bi unapredila metodologiju sprovođenja usvojenih nastavnih programa i uvela inovativne metode rada, kao što je obuka na daljinu. Nova oprema koju je Pravosudna akdemije dobila krajem 2019. godine kroz EU–IPA projekat omogućila je uspostavljanje data centra za podršku razvijenim aplikacijama. Nakon proglašenja pandemije COVID-19 virusa, a u skladu sa merama Vlade, Pravosudna akademija je intenzivirala rad na uspostavljanju servisa za obuke na daljinu - (elearning), koji će omogućiti održavanje obuka i realizaciju Godišnjeg programa obuke za 2020. godinu, kako za nosioce pravosudnih funkcija, tako i za korisnike početne obuke i pripadnike drugih pravosudnih profesija.

Osim za ove kategorije, obuke će biti omogućene i korisnicima drugih profesija, u skladu sa posebnim zakonima.
Posebna pažnja kod "obuka na daljinu" biće posvećena obukama koje su predviđene posebnim zakonima kao što su Porodični zakon, Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, Zakon o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta, i drugi zakoni koji predviđaju obaveznu obuku u organizaciji Pravosudne akademije.

Do ponedeljka, 30. marta 2020. biće završeno testiranje servisa i on će biti spreman za održavanje obuka. Servis je u potpunosti kompatabilan sa SCORM 2004 standardom koji se koristi za izradu elektronskih obuka, tako da je omogućeno postavljanje obuka u skladu sa tim standardom.

Pored video i interaktivnih kurseva, čija sadržina se priprema unapred, biće omogućeno i održavanje onlajn obuka u realnom vremenu. To znači da će predavači moći da drže obuke koje će korisnici pratiti sa svojih računara sa bilo koje lokacije, uz potpun pristup radnim materijalima koje predavači koriste.

Takođe, polaznicima će biti omogućena direktna komunikacija sa predavačima, tako da će, kroz interaktivan pristup, učestvovati u rešavanju postavljenih problema i pitanja. Na kraju obuke, biće omogućeno vrednovanje obuka kroz popunjavanje formulara radi evaluacije same obuke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.