Ibarski kej tokom vikenda prepun šetača: Razmatra se zatvaranje šetališta u Kraljevu

NovostiOnline/G.Ć.

30. 03. 2020. u 11:28

Bilo je i onih Kraljevčana koji su fotografije svog boravka sa društvom na šetalištu kraj Ibra postavili i na društvene mreže, što je naišlo na veliki broj, uglavnom negativnih, komentara

Ибарски кеј током викенда препун шетача: Разматра се затварање шеталишта у Краљеву

Foto:G.Šljivić

KRALjEVO – Uprkos naredbama, preporukama, merama i uputstvima da se u što više izbegava neposredan kontakt između ljudi, da se bez velike potrebe ne izlazi napolje i da se striktno poštuje rastojanje od bar dva metra, to nije uticalo na Kraljevčane, uglavnom one mlađe generacije, da se minulog vikenda, istina pre početka policijskog časa, u velikom broju šetaju kejom kraj Ibra, sede i druže se na obližnjim klupama i kraj same reke...

Na ovom popularnom kraljevačkom šetalištu mogli su se zateći zagrljeni zaljubljeni parovi, grupe od po nekoliko mladića i devojka, majke sa kolicima za bebe, roditelji u šetnji sa svojim mališanima, kao da je potpuno običan, prolećni dan u gradu na Ibru…

- Razmatramo mogućnost da i ovo šetalište zatvorimo, naročito jer nas očekuju topliji dani i lepše vreme. Pratimo situaciju i uskoro ćemo proceniti da li je neophodno da i u ovom delu grada uvedemo zabranu bilo kakvog okupljanja – kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.


Bilo je i onih Kraljevčana koji su fotografije svog boravka sa društvom na šetalištu kraj Ibra postavili i na društvene mreže, što je naišlo na veliki broj, uglavnom negativnih, komentara.


- Sve što radimo, svde mere koje donosimo, sve što preporučujemo, a ne retko i molimo, činimo u interesu naših građana – dodao je Terzić. - Ponavljam po ko zna koji put da moramo biti disciplinovani, solidarni, strpljivi i odgovorni jer samo tako možemo sačuvati i svije i tuđ zdravlje i živote.



ZATVORENA PIJACA


KRALjEVO – Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije do daljeg je zatvorena takozvana velika pijaca u Kraljevu, pri čemu će lokali koji imaju ulaz iz Beogradske ulice nastaviti da rade u skladu sa naredbom o radnom vremenu i zabrani kretanja.


Osim toga, po rečima Zvonka Tufegdžića, direktora Regionalne privredne komore Kraljevo, usvojena je i odluka da frizerski saloni i kladionice imaju mogućnost rada, ali uz preporuku da u svom prostoru, ili za šalterom, imaju samo po jednog korisnika, odnosno po jednu mušteriju.


- Inspekcije će kontrolisati da li se poštuje ova preporuka - rekao je Tufegdžić.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije