Belorusi kreću u četvrtak kao da se ništa u svetu ne događa

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 13:00

Biće utakmica, biće i publike

Jedina tačka u fudbalskoj Evropi gde se ništa ne događa – Belorusija. Za njih kao da virus korona, koji je zatvorio stadione u 98 odsto država na kontinentu, ne postoji.

Fudbalski šampionat Belorusije počinje u četvrtak. Baš tako – počinje. Kreće od prvog kola, klubovi su dobili dopise da nikakvog odlaganja, niti bilo kakvih vanrednih mera biti neće.

Izabrane vesti

A to znači da ne samo da će se lopta kotrljati, nego će biti i navijača na tribinama! Igralo se ovih dana i u Turskoj, ali bez publike. Stali su i Rusi sa sportom. Samo u njihovom komšiluku sve ide svojim uobičajenim tokom.

Pres sekretar Dinama iz Minska Aleksandar Strok rekao je za Sport ekspres da klubovi nemaju kud, jer su dobili dopis od fudbalskog saveza u kojem je sve rečeno.
Mirno smo prihvatili odluku saveza. Ostaje nam da se tome potčinimo. U petak nas čeka utakmica prvog kola i očekujemo i gledaoce na tribinama. Nismo razmišljali o tome da igramo bez publike, jer postoje nadležne zdravstvene službe koje prate situaciju sa virusom korona. Ako bi se situacija iskomplikovala, verujem da bi bila doneta odluka da se prvenstvo odloži li da se tribine zatvore. Ali zasad je stanje takvo da će navijača na utakmicama biti“, rekao je Strok.

Šampionat kreće u četvrtak, a otvaraju ga Energetik i BATE Borisov, dok će dva sata kasnije zaigrati i Šahtjor Soligorsk – Torpedo Žodino. Dan kasnije će Dinamo iz Minska dočekati Ruh iz Bresta.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara