Arijama rasteruje viruse: Prvak opere SNP nastupa na terasi (VIDEO)

J. SIMIĆ

31. 03. 2020. u 11:34

Prvak opere SNP Aleksandar Saša Petrović svake večeri priređuje nastupe za Novosađane. Stariji sin Luka prati oca na klaviru, a mlađi Vuk na saksofonu

Аријама растерује вирусе: Првак опере СНП наступа на тераси (ВИДЕО)

Petrović nastupa sa prozora terase Foto N. Karlić

MALO je verovatno da je projektujući nizove višespratnica u delu Novog Sada po imenu Novo naselje arhitekta razmišljao o operi. Ipak, nekoliko zgrada složio je u svojevrstan amfiteatar, koji, ovih dana u dobu korone, doprinosi tome da se glas tenora Aleksandra Saše Petrovića sa njegove terase u Ulici Dušana Danilovića, na oduševljenje komšiluka, čuje i u drugim delovima Novog Sada.



Prvak Opere Srpskog narodnog pozorišta tenor Aleksandar Saša Petrović (48) već desetak dana, svake večeri posle aplauza medicinarima, nekoliko minuta peva sa svog prozora arije, a komšije ga sa svojih terasastih loža nagrađuju snažnim aplauzima.


Odluku da se, u vreme kada je Opera utihnula, sa svog prostranog prozora oglašava pesmom, donela je kompletna porodica Petrović, podstaknuta nagovorima prijatelja, ganutih muzičkim nastupima sa terasa koje su pokrenuli Italijani.



Uz klavirsku pratnju svog starijeg sina Luke i mlađeg naslednika Vuka na saksofonu, i supruge koja je ove nesvakidašnje nastupe snimila, Petrović je svoje koncerte započeo pesmom "Vostani, Serbije". Zatim su se ređale italijanske kancone, a za iduće nastupe priprema ruske pesme. I tako će biti sve dok korona ne ustukne.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije