Koronavirus Novi Sad

Čuvena novosadska pijanistkinja Rita Kinka svirala sa balkona na Limanu

Iz Italije je krenuo veliki talas inspiracije svima građanima, a posebno umetnicima da iz svog doma, sa balkona pruže svom komšiluku najlepše od sebe.

Plemenitoj ideji pridružila se pre nekoliko večeri i novosadska pijanistkinja Rita Kinka, koja je sa balkona svog stana na Limanu svirala u vreme policijskog sata.

Njeno muziciranje podsetilo nas je zašto je svet zapravo zastao, da bi onda – nadamo se – unekoliko bolji nastavio da se kreće, piše portal 021.rs.

Rita Kinka svirala je “Can’t Help Falling in Love”, pesmu koju je 1961. godine otpevao Elvis Prisli na albumu “Blue Hawaii”. Autori pesme su: Hugo Pereti, Luiđi Kreatore i Džordž Dejvid Vajs.

Snimak njenog nastupa sa balkona pogledajte u video snimku, ekskluzivno objavljenom na portalu o21.rs

Rita Kinka je novosadska pijanistkinja i klavirski pedagog. Rođena je u Subotici, a školovala se na najprestižnijim svetskim akademijama. Trenutno je profesor i šef katedre na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ona je nosilac najvećeg broja nagrada u svojoj branši u Srbiji. Nosilac je Februarske nagrade grada Novog Sada i Oktobarske nagrade grada Beograde, a među mnogobrojnim drugim nagradama izdvaja se godišnja nagrada Evropskog parlamenta “Prix femmes d`Europe” (za ženu Evrope), kao najbolji evropski izvođač ozbiljne muzike. Ta nagrada joj je uručena u Briselu  1991. godine.

Dirljivo: Pevači i glumci SNP-a pred domovima novosadskih penzionera

Čitajte Luftiku na Google vestima

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link