Premijera komada "Brod ljubavi" večeras uživo na internetu  1Priprema komada Foto: Privatna arhiva

Da je pozorište moguće i u vreme vanrednog stanja, dokazuje grupa umetnika iz Užica, Novog Pazara, Kraljeva, Lazarevca, Šapca i Beograda koji su se, oko te ideje, okupili u nedavno osnovano Izvanredno pozorište – pod maskama.

Njihovu prvu predstavu „Brod ljubavi”, Nebojše Romčevića, koju je režirala Tea Puharić, publika će moći uživo da pogleda večeras od 22 časa, na Youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCEpfnz777_xhcy1S7212jeA.

Priču, kako podseća rediteljka, „smeštenu u doba nakon pada Gvozdene zavese, na izlizanom brodu koji vikendima plovi Baltikom, a tokom plovidbe očajni i poniženi iz istočnoevropskih zemalja nude ljubavne usluge zapadnoevropskim mušterijama“, dočaraće iz svojih domova glumci: Andrijana Simović, Jelena Filipović, Tamara Radovanović, Kristina Pajkić, Jelena Ranković, Andjela Kiković, Janko Cekić, Vladan Slavković, Janko Radišić, Rifat Rifatović, Branislav Bašić, Darko Bjeković i Vahidin Prelić.

Autor scenografije je Davor Perunović, muziku je osmislio Marko Karanfilovski, a za dragocenu tehničku podršku su zaduženi Vladimir Profilović i Marko Mutavdžić.

Rediteljka je objasnila da je, posredstvom Instagrama, publici bilo omogućeno da bira repertoar i da je Romčevićev komad dobio najveći broj glasova.

„Da li je moguće pozorište u vreme vanrednog stanja, u vreme ludila na celoj planeti? Ne samo da je moguće, već je i neophodno. Na ideju mladog glumca iz Novog Pazara Rifata Rifatovića, okupili smo ekipu glumaca i tehničkog osoblja. Ta ideja je pozorište od kuće. Svi su u svojim domovima, a partnere imaju na ekranima svojih telefona, kompjutera ili tableta“, objasnila je rediteljka Tea Puharić.

„Baveći se ovim tekstom, shvatila sam koliko je situacija nepromenjena od početka devedesetih do danas“, poručila je rediteljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari