Vesti

0

Obradović: Nakon vanrednog stanja formirati vladu stručnjaka

Autor: SA

Izvor: Beta

Obradović: Nakon vanrednog stanja formirati vladu stručnjaka

Izvor: Foto: Beta/Milan Obradović

Prema njegovom mišljenju, vanredno stanje u Srbiji je uvedeno protivustavno, a Uredbom Vlade Srbije "ukinuta" je Narodna skupština.

"Smena sadašnje Vlade i izbor prelazne, tehničke vlade stručnjaka je jedino logično rešenje po okončanju vanrednog stanja. Aktuelna Vlada treba odmah da podnese ostavku i ostane u tehničkom mandatu dok traje vanredno stanje, a onda ustupi mesto vladi stručnjaka, koju bi podržale sve političke opcije u državi", naveo je Obradović u pisanoj izjavi za medije.

Obradović je dodao da u prelaznoj, tehničkoj vladi stručnjaka ne bi bio niko od lidera ni vlasti ni opozicije i da bi se ona posvetila saniranju ekonomskih posledica pandemije, dok bi njen drugi glavni zadatak bio da oslobodi medije i pripremi uslove za slobodne i poštene izbore.

"Sve drugo nas vodi u još veće nepoverenje, podele i sukobe u našem društvu koji se ne mogu izbeći sa aktuelnom Vladom koja je napravila toliko katastrofalnih grešaka u ovim vanrednim okolnostima na svetskom planu", naveo je Obradović.

On je ocenio da su građani izgubili poverenje u aktuelnu vlast. "Poverenje je najvažnije. Mogu oni iz vlasti sada da mašu milijardama obećanja, ali građani Srbije jednostavno više nemaju poverenje u minisatrstva zdravlja, prosvete, odbrane, finansija", ocenio je Obradović.

On je naveo da bi pored zaustavljanja širenja pandemije koronavirusa, "odlazak" aktuelne vlasti, formiranje prelazne, tehničke vlade stručnjaka i održavanje slobodnih izbora bio najlekovitiji događaj za čitav narod i državu u 2020. godini.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR