Представа СНП "Пожар. Лаунџ / Контраст" доступна онлајн

НОВИ САД: Представа "Пожар. Лаунџ / Контраст или Тамо где смо остали" Мије Кнежевић и Момчила Миљковића биће доступна онлајн од петка, 3. априла, у 14 часова до 5. априла у исто време на онлајн репертоару Српског народног позоришта из Новог Сада.
l
Фото: snp.org.rs

Комад се бави великим пожарима који су се десили у Новом Саду 2008. године (кафе „Лаунџ“) и 2012. године (дискотека "Контраст").

Како објашњавају аутори, текст на основу којег је настала представа заснован је на истраживању најважнијих аспеката документарне грађе о трагичним догађајима у којима је животе изгубило четрнаесторо младих људи, махом средњошколаца и студената Универзитета у Новом Саду.

Представа има за циљ да искуствима савременог, документарног „вербатим“ позоришта што дубље продре у личне и друштвене димензије деликатних узрока и последица пожара у „Лаунџу“ и „Контрасту”, објашњава Кнежевићева.

У комаду играју Алиса Лацко, Марко Савковић, Сања Ристић Крајнов, , Лидија Стевановић, Драгиња Вогањац, Сања Микитишин, Димитрије Аранђеловић, Стефан Вукић, Марко Савић, Зоран Богданов, Душан Јакишић, Миодраг Петровић, Драган Којић, Нина Рукавина / Тијана Марковић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести