Pozorišni festival u čast Milivoje Živanović odložen za drugu polovinu godine

NovostiOnline/D.N.

02. 04. 2020. u 23:07

Festival planiran od 4. do 9. aprila, odložen zbog epidemije virusa korona

Позоришни фестивал у част Миливоје Живановић одложен за другу половину године

Bista Milivoje Živanović,foto D.N.

POŽAREVAC – Na današnji dan, 2. aprila 1900. godine, rođen je čuveni glumac Milivoje Živanović, dugogodišnji član beogradskog JDP-a, rodom iz Požarevca.


Glumačke svečanosti koje nose njegovo ime, jubilarne, 25. po redu, trebalo je da se održe od 4. do 9. aprila, ali su odložene zbog epidemije korona virusa. Prema izboru selektora festivala, Milivoja Mlađenovića, u program su uvrštene predstave: „Sumrak Bogova“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Semper idem“ Narodnog pozorišta iz Sombora, „Lorencačo“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Smederevo 1941“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i predstava „Nečista krv“ Narodnog pozorišta iz Beograda. Na završnoj večeri, u čast pobednika, trebalo je da nastupi Atelje 212 sa predstavom „Art“.


Za prateći program planirani su filmovi u kojima je Milivoje igrao: „Ciganka“, „Crveni cvet“, „Krvavi put“, „Osma vrata“ i „Pogon B“, kao i predstave za decu: „Kirija“, „Stilske vežbe“, „Princeza na zrnu graška“, „Kuvarske čarolije“ i „Miš maus, kuća haus iliti mačak u čizmama“. Novi termin održavanja Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ odrediće se naknadno, tokom druge polovine ove godine.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije