Gradonačelnik: Kada je reč o epidemiji korona virusa, situacija u Pirotu pod kontrolom 1Foto: Zoran Panić

Gradonačelnik Pirota i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Vladan Vasić izjavio je za TV Pirot   da na osnovu svih raspoloživih podataka koje svakodnevno u više navrata dobija od zdravstvenih institucija, može da se kaže da je situacija u Pirotu, kada je o epidemiji korona virusa reč, pod kontrolom.

“Ne treba širiti paniku, ali treba preduzimati sve mere koju Vlada Srbije i struka preporučuju, posebno meru socijalnog distanciranja. Sve ono što je u nadležnosti Štaba za vanredne situacije i Grada Pirota mi smo uradili. Mislim da ćemo i u narednom periodu dobro organizovati ovaj grad“, istakao je Vasić. 

Ne smemo, kaže, da širimo paniku i bezrazložni strah.

„Čak i oni ljudi koji su dobili ovaj virus, nisu prokuženi, oni su stanovnici našeg grada i njima je potrebna pomoć, treba im dostaviti namirnice, pružiti drugu pomoć. Kol centar Gradske uprave radi odlično. Imamo preko 100 volontera, svakog dana dostavljamo narmirnice ljudima koji ne mogu da sebi obezbede hranu ili ne mogu da izađu u nabavku, ili iz bilo kog drugog razloga. Zajedno sa Radio klubom Pirot smo organizovali dostavu lekova po selima Stare planine. Svi u ovom trenutku treba da imaju odgovornost i da rade svoj posao”, rekao je gradonačelnik Vasić.

Vasić kaže da je život u gradu u vreme vanrednog stanja organizovan na sasvim dobar način.

“ Ima dovoljno pijaće vode, stanovi su topli, grad se čisti i sva komunalna javna preduzeća funkcioniladanšu bez problema. Gradski štab u Pirotu je medju prvima zabranio rad ugostiteljskih lokala, kladionica i drugih objekata i svega onoga što može da predstavlja potencijalnu opasnost kada je o širenju virusa reč“, navodi on. 

Pored toga, kaže, preduzeli smo niz drugih mera da život u gradu učinimo lakšim.

„I sa drugih aspekata sve funkcioniše u najboljem radu. Pre nekoliko dana potpisali smo ugovore o dodeli stipendija studentima, 15 studenata je dobilo nove stipendije, ukupno 38 studenata dobija gradske stipendije – 9.000 dinara mesečno u deset mesečnih rata. Negde 18 studenata se prijavilo za jednokratne novčane pomoći u iznosu od 7.000 do 20.000 dinara i skoro svi će dobiti, za to smo izdvojili negde oko 6,5 miliona dinara. Pred Uskrs, deca bez roditeljskog staranja će dobiti, po tradiciji, jednokratne novčane pomoći“, istakao je on. 

Uskoro će, navodi, biti podeljeno 3.228 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za  penzionere i osobe koje su ugrožene.

„Zahvaljujem se  članovima Štaba, pomoćnicima za logistiku, volonterima, svim članovima Štaba u Gradskoj upravi koji svakodnevno rade svoj posao, ljudima koji čiste ulice, onima koji su na crpnim stanicama, ljudima koji rade u trgovinama.  Pirot je dobro snabdeven, svima koji radnim angažovanjem čine da život u gradu se normalno odvija. Pogotovu je važna uloga medija u ovakvoj situaciji”, rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić uintervjuu za TV Pirot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari