Britanska kraljica Elizabeta II. obratiće se javnosti zbog pandemije korona virusa, piše CNN. Kraljica je snimila posebnu poruku koja će biti emitirana u nedelju. Kraljica se Britancima obraća samo za Božić, ali je napravljen izuzetak jer se radi o vanrednoj situaciji.

"Njeno visočanstvo je pripremilo specijalni prilog za narod Velike Britanije i zemalja Komvalenta radi pogoršanja situacije s korona virusom", potvrdili su iz Bakingemske palate.

U Velikoj Britaniji je do sada od korona virusa preminulo više od 3600 ljudi od korona virusa, a zaraženo ih je više od 38.000.

Ovo nije prvi put da se kraljica obraća javnosti u vanrednim situacijama. Isto je učinila i kada je objavljena smrt njene majke, kada je umrla princeza Diana i kada je izbio Zalivski rat.

Kraljica Elizabeta je objavila da do daljnjeg odgađa obveze zbog pandemije korona virusa. Njen sin, princ Čarls, kao i još neki članovi osoblja na dvoru, zarazili su se korona virusom. Princ se oporavio, ali se na kraljičino zdravlje i dalje pazi.

Izvor: Indeks

  • Izvor:
  • Noizz.rs